Min partner hade bättre sex med en annan - nu klarar jag inte av närhet
#

Vi fick in denna fråga av en besökare på vår hemsida:

”Hur kommer jag över att min kvinna sagt till mig att hon haft bättre sex med en annan man? Kan inte ha närhet med henne mer utan att det hon sagt kommer upp i mitt huvud. Vi har pratat om det men hon säger att hon står för vad hon sagt men att det är mig hon älskar. Det andra var bara sex. (Vilket jag vet att det inte var). Hon har nu ändrat versionen att med honom var det sex medan vi älskar med varandra.”

Hej!

Vi har fått in din fråga där du beskriver vad jag tänker är ett samtal med din partner. Din partner har berättat att hon haft bättre sex med en annan man. Du beskriver att det har gett konsekvenser för er intimitet och att det också påverkar hur du tänker och känner om era möten och er kontakt. Det låter som att känslor av osäkerhet har väckts hos dig, kanske upplever du osäkerhet och känner dig “betygsatt”, vilket inte är någonting som blir hjälpsamt i sexuella situationer då man behöver kunna känna sig trygg och avslappnad.

Hur länge sedan är det ni hade det här samtalet?

Det verkar som att du och din partner sedan försökt samtala om det här och att hon ändrat sin version till att säga att ni två älskar, medan hon hade sex med den här andra personen. Vad är skillnaden för dig? Jag gissar att din partner försöker förmedla en känsla; att hon verkligen njuter av att vara med dig och att den sexuella situationen med den andra personen hade andra förutsättningar. Kanske vågade din partner släppa loss mer i situationen med den andre. Kanske var din partner i en annan livssituation och ålder som gjorde att hon reagerade annorlunda.

Ett bra sexliv handlar om hur väl man känner sig själv och hur trygg man är i sina möten och i sin kontakt med sin partner. Den tillitsbrist som uppstått mellan er har skapat en låsning.

Vad behöver du för att återfå tryggheten och förtroendet? Hur behöver ni få prata om er intimitet och sexliv för att komma framåt?

Och, om du skulle önska en förbättring/förändring, mellan er rent intimt, vad skulle det innebära för dig? Jag skulle rekommendera dig att ge dig själv tid att tänka på hur det här blir för dig och vad det väcker och att du väljer ett passande tillfälle att försöka prata med din partner om den här situationen och om låsningarna som den skapat. Om du känner behov av att få hjälp att sätta ord på dina känslor och funderingar, vänd dig till någon du känner förtroende för. Om du inte har någon som du känner dig bekväm att prata med, kan det vara en god idé att prata med någon utomstående som kan hjälpa dig fundera och sätta ord på det du känner på ett konstruktivt sätt. Här på Pratamera kan du t.ex. boka tid för samtal med en psykolog eller psykoterapeut, eller så kan du vända dig till din vårdcentral eller någon annan vårdgivare du känner tillit till.

Ta hand om dig!

Anna Linde

Anna Linde
Sexolog

Har du en fråga som du vill ställa? Då är du välkommen att skicka in den till oss. ->  Gratis rådgivning online
Vi besvarar frågor i turordning och i mån av tid.

Vill du lära dig mer om psykisk (o)hälsa? När du registrerar dig för våra nyhetsbrev, får du kostnadsfritt några gånger i månaden tips om nya bloggtexter från våra psykologer, svar på läsarfrågor, andra relevanta nyheter och vilka gruppträffar och webbinarier du kan anmäla dig till den närmaste tiden m.m. Du kan när som helst avregistrera dig om du inte längre vill få nyhetsbreven.

Related Posts

Leave a comment