fbpx

OM OSS

VAD VI GÖR

Pratamera Sverige AB  erbjuder e-hälsovård och traditionell vård för psykisk ohälsa. Vi är ett företag som svarar under Socialstyrelsens föreskrifter, IVO:s tillsyn samt omfattas av flertalet lagar – däribland hälso- och sjukvårdslagen. Bakom Pratamera står yrkesverksamma personer som brinner för att bidra till ett bättre mående. Vi har psykologer och terapeuter med bred kompetens och lång erfarenhet från en rad olika verksamheter. Vår ambition är att erbjuda hjälp av högsta kvalitet med värme och ett stort engagemang. Vi vill kunna vara det självklara valet, både för företag och privatpersoner, när det gäller förbyggande insatser, utbildning och behandling av psykisk ohälsa. Både via e-hälsovård och på traditionellt vis.

Vår Historia

Allt startade med en familjediskussion i den lilla byn Hede i Härjedalen 2016. Det framkom att psykisk vård på lika villkor inte var en möjlighet för alla. I denna stund föddes idén till Pratamera och genom att förena teknik och psykologi kunde vi som en privat mottagning hjälpa vår första patient till ett bättre mående under våren 2017. Sedan dess har vi haft tusentals besök och tack vare att vi hösten 2018 blev en del av den offentliga hälso- och sjukvården, genom ett samarbete med vårdcentralskedjan Unicare, så är vi i dag stolta att kunna erbjuda alla i Sverige psykisk hjälp på lika villkor.

VI HJÄLPER DIG
Våra psykologer och terapeuter har lång erfarenhet av primärvård och psykiatri och när de inte arbetar på Pratamera så hjälper de människor inom den traditionella hälso- och sjukvården i Sverige.
Henrik2
Henrik Altréus

Henrik är legitimerad psykolog och har sedan 2005 främst arbetat kliniskt med kognitiv beteendeterapi (KBT) och korttidsfokuserat förändringsarbete (ACT/FACT). Han har lång erfarenhet från bland annat privat och offentlig behandlingsverksamhet samt företagshälsovård.

Linnea
Linnéa Amcoff

Linnéa är legitimerad psykolog sedan 2008, med erfarenhet av bedömningar och behandlingar från bl a primärvård, neurorehab, geriatrik, skola och företagshälsovård. Hon har också kunskap inom idrottspsykologi.

Erika1
Erika Sundberg

Erika är legitimerad psykolog med erfarenhet från olika verksamheter. Hon har bl.a. arbetat inom sjukvården både med stödjande- och behandlande samtal med patienter och deras anhöriga. Hon är van att arbeta med bedömningar och behandlingar med exempelvis ångest, depression, stress, sömnbesvär mm.

KristinaNY2
Kristina Ahlman

Kristina är legitimerad psykolog med erfarenhet från barn och ungdomspsykiatri där hon arbetat med föräldrastöd, utredningar och terapier med barn och ungdomar.

Lisa
Lisa Lindblom

Lisa är legitimerad psykolog sedan 2010 med en rad erfarenheter från olika verksamheter, däribland har hon jobbat mycket med bedömningar och psykoterapi på olika hälsocentraler inom primärvården.

Kan ta förutom svenska även ta emot besök på engelska och franska.

Madina2
Madina Sejadi

Madina är psykolog med erfarenhet från arbete på vårdcentral och inom akutpsykiatri. Hon är van att arbeta med bedömningar och behandlingar, med allt från depression och ångest till stress/utmattning- och sömnbesvär.

Kan ta förutom svenska även ta emot besök på engelska, dari och persiska.

Silan
Silan Scarlett

Legitimerad psykoterapeut (KBT) och grundutbildad socionom. Silan har en bred yrkesmässig erfarenhet och har bl.a. jobbat med familjer, föräldrastöd, barn- och ungdomar, parterapi och individuell terapi för vuxna.

Kan ta förutom svenska även ta emot besök på engelska och kurdiska (kurmanji).

Magdalena2
Magdalena Bergmann

Magdalena är legitimerad psykolog som arbetat privat, inom psykiatrin och primärvården sedan 2005. Med lång erfarenhet och kunskap av att arbeta med bedömningar, utredningar och behandlingar kan Magdalena hjälpa dig med de flesta typer av besvär.

Kan ta förutom svenska även ta emot besök på engelska och isländska.

Melania2
Melania Get

Melania är psykolog med erfarenhet från arbete inom psykiatri. Hon har erfarenhet från både barn, ungdomar samt vuxna. Hon är van att arbeta med bedömningar och behandlingar med diverse olika problem.

Kan förutom svenska även ta emot besök på polska.

anders
Anders Ekstrand

Anders är legitimerad psykolog med bred psykiatrisk behandlingserfarenhet och kan arbeta med det mesta från ångest och depression till ätstörningar. Senaste 10 åren specialiserad mot idrott och prestationspsykologi. Vidare har Anders bland annat arbetat som idrottspsykologi i Svenska utvecklingslandslaget i längdskidor samt i paralympiska truppen i Pyongchang 2018.

ANnika pratamera
Annika Svens

Annika är legitimerad psykoterapeut (KBT) och grundutbildad socionom med lång erfarenhet av att bedöma och behandla psykisk ohälsa, däribland från psykiatrin.

teresa3
Teresa Ståhlberg

Teresa är legitimerad psykolog sedan 2005 med vidareutbildning inom klinisk psykologi och neuropsykologi. Hon har erfarenhet från barn och ungdomspsykiatri, skola, neuropsykologi, geriatri samt individual- och gruppterapi.

Kan ta förutom svenska även ta emot besök på engelska och spanska.

annatest
Anna Kinnander

Anna är legitimerad psykolog (KBT) och har arbetat med personalstöd, arbetsförmågebedömningar och terapi för vuxna. Anna har lång erfarenhet inom psykiatrin, med fokus på ätstörningar.

Merhdad2
Mehrdad Beigi

Mehrdad är legitimerad psykolog (KBT) och psykoterapeut samt specialist i klinisk psykologi. Han har lång erfarenhet av bedömningar, utredningar och behandlingar inom psykiatrin.

Patrik2
Patrik Hast

Patrik grundade pratamera 2017 och arbetar numera som verksamhetsansvarig till största del.