fbpx

OM OSS

VAD VI GÖR

Pratamera Sverige AB  erbjuder e-hälsovård och traditionell vård för psykisk ohälsa. Vi är ett företag som svarar under Socialstyrelsens föreskrifter, IVO:s tillsyn samt omfattas av flertalet lagar – däribland hälso- och sjukvårdslagen. Bakom Pratamera står yrkesverksamma personer som brinner för att bidra till ett bättre mående. Vi har psykologer och terapeuter med bred kompetens och lång erfarenhet från en rad olika verksamheter. Vår ambition är att erbjuda hjälp av högsta kvalitet med värme och ett stort engagemang. Vi vill kunna vara det självklara valet, både för företag och privatpersoner, när det gäller förbyggande insatser, utbildning och behandling av psykisk ohälsa. Både via e-hälsovård och på traditionellt vis.

Vår Historia

Allt startade med en familjediskussion i den lilla byn Hede i Härjedalen 2016. Det framkom att psykisk vård på lika villkor inte var en möjlighet för alla. I denna stund föddes idén till Pratamera och genom att förena teknik och psykologi kunde vi som en privat mottagning hjälpa vår första patient till ett bättre mående under våren 2017. Sedan dess har vi haft tusentals besök och tack vare att vi hösten 2018 blev en del av den offentliga hälso- och sjukvården, genom ett samarbete med vårdcentralskedjan Unicare, så är vi i dag stolta att kunna erbjuda alla i Sverige psykisk hjälp på lika villkor.

VI HJÄLPER DIG
Våra psykologer och terapeuter har lång erfarenhet av primärvård och psykiatri och när de inte arbetar på Pratamera så hjälper de människor inom den traditionella hälso- och sjukvården i Sverige.
KristinaNY2
Kristina Ahlman

Kristina är legitimerad psykolog med erfarenhet från barn och ungdomspsykiatri där hon arbetat med föräldrastöd, utredningar och terapier med barn och ungdomar.

annatest
Anna Kinnander

Anna är legitimerad psykolog och har arbetat med personalstöd, arbetsförmågebedömningar och terapier. Anna har lång erfarenhet inom psykiatrin, med fokus på ätstörningar.

Merhdad2
Mehrdad Beigi

Mehrdad är legitimerad psykolog (KBT) och psykoterapeut. Han har lång erfarenhet av bedömningar, utredningar och behandlingar inom psykiatrin.

ANnika pratamera
Annika Svens

Annika är legitimerad psykoterapeut (KBT) och grundutbildad socionom med lång erfarenhet av att bedöma och behandla psykisk ohälsa, däribland från psykiatrin.

Viktor
Viktor Månsson

Legitimerad psykolog med erfarenhet från barn och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, primärvård samt även forskningsprojekt kring stress och utmattningssyndrom och beroendetillstånd. Bokningsbar from slutet av Mars.

Kristina
Kristina Emilsson

Kristina är legitimerad psykoterapeut (KBT) och gundutbildad socialpedagog. Hon har lång erfarenhet från bl.a. barn- och ungdomspsykiatri samt primärvård, där hon arbetat med bedömningar, behandlingar men också råd och stöd vid psykisk ohälsa. Hon har också arbetat på mottagning för ätstörningsproblematik samt inom företagshälsovård.

Patrik2
Patrik Hast

Patrik är Socionom, KBT-terapeut och idrottspsykologisk rådgivare.  Han grundade pratamera 2017 och arbetar numera som verksamhetsansvarig till största del samt med mental träning.