Föreläsningar

Pratamera erbjuder några gånger om året en serie kostnadsfria webbinarium om olika aspekter av psykisk (o)hälsa. Föreläsningarna är öppna för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse för psykisk ohälsa. Vill du se någon av de tidigare föreläsningar som vi hållit är du välkommen att ta del av en kortare version här nedan. Och tveka inte att ta kontakt med oss om du har några frågor kring våra föreläsningarna eller behandlingar.
Missa inte nästa föreläsning | Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Hur blir jag vän med mina känslor?

Våra känslor är en viktig del för att vi ska fungera som människor. De finns där för att ge oss information och berättar om vi behöver agera på något i olika situationer. Hur kan vi betrakta våra känslor som en resurs? Och hur kan vi veta om våra känslor istället för att hjälpa oss, blir ett hinder för att leva ett bra liv?

Om ätstörningar och självmedkänsla

Tillsammans samtalar Anna K, Marie Louise och Anna E om vad ätstörningar egentligen är, hur man kan hantera exempelvis obehag och ångest med självmedkänsla samt vilken hjälp som finns att få, både som drabbad men även råd till dig som anhörig.

Känslor - vad vill de mig?

Föreläsningen går igenom våra grundkänslor, hur vi märker dem och vilken funktion de har. Vi pratar även om faktorer som spelat in till varför vi blivit dem vi är, hur vi kan förstå och förändra känslor samt skillnaden på att reagera och att agera på en känsla.

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram