PrataMeraPodden

PrataMeras podd bjuder på vänliga, sårbara och modiga samtal med både gäster och våra egna behandlare. Vi vill verka för att vi ska prata mera. Om vi lär oss och uppmuntras att prata om våra känslor blir det lättare att förebygga och återhämta sig från psykisk ohälsa. Det blir samtal, insikter, en gnutta humor och favoritlåtar. Välkommen att lyssna.
Missa inte nästa avsnitt | Prenumerera på vårt nyhetsbrev för info
PrataMeraPodden - Avsnitt 6

PrataMeraPodden - Avsnitt 6. Varför fortsätter en del människor alltid att göra saker i sista stund, trots de negativa problem som det kan medföra? Hur kan vi förstå funktionen av uppenbart ohjälpsamma beteenden? Kan prokrastinering påverka vårt psykiska mående och vad kan man göra för att bryta sitt beteende och göra på ett annat sätt? I det här poddavsnittet samtalar Anna Kinnander tillsammans med Alexander Rozental, leg. psykolog, forskare och författare om prokrastinering – att ständigt skjuta upp eller förhala saker som behöver göras till en speciell tid till senare istället för att ta tag i det direkt, trots att vi vet att det kan få negativa konsekvenser.

Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik:
Moment of truth, Gang Starr
Bogus Operandi, The Hives

PrataMeraPodden - Avsnitt 5

PrataMeraPodden - Avsnitt 5. I det här avsnittet får du hjälp med att göra ett modigt möte med dig själv och ställa dig frågan ”vart är jag på väg?”. Anna förklarar och guidar dig hur du kan fundera och arbeta med vad som är viktigt för dig för att du ska må bra samt ger dig nycklar att använda så att du kan reflektera kring hur din värderade riktning ser ut och hur den kan hjälpa dig på din väg framåt.

Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik:
Slip slidin away , Paul Simon
Don’t stop me now, Queen

PrataMeraPodden - Avsnitt 4

PrataMeraPodden - Avsnitt 4. Anna Kinnander och gästen Katarina Svensson Flood, barnmorska på Ungdomsmottagningen samtalar om hur vi pratar med våra barn och ungdomar om våra kroppar, samtycke och sex. Om rätten att säga både ja och nej till sex, vilka kunskaper och okunskaper fortsätter vi att föra vidare till ungdomarna när det gäller sex och våra kroppar, fördomar om skillnad på upplevelse av sex mellan killar och tjejer och stereotyper både historiskt och i nutid. Katarina Svensson Flood är aktiv på sociala medier med kontot ”Sexet och reproduktionen” där hon lyfter frågor om kroppar, sex & samtyckte med fokus på barn och ungas perspektiv.

Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik:
Unstoppable, Sia
The kids are alright, The Who

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram