PrataMeraPodden

PrataMeras podd bjuder på vänliga, sårbara och modiga samtal med både gäster och våra egna behandlare. Vi vill verka för att vi ska prata mera. Om vi lär oss och uppmuntras att prata om våra känslor blir det lättare att förebygga och återhämta sig från psykisk ohälsa. Det blir samtal, insikter, en gnutta humor och favoritlåtar. Välkommen att lyssna.
Missa inte nästa avsnitt | Prenumerera på vårt nyhetsbrev för info
Avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

Anna Kinnander bjuder in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Tillsammans pratar de om hur skrivandet och kreativiteten kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående. Pia berättar bland annat om hennes krokiga väg till ett bättre mående, hur Instagramkontot blev en hennes ventil för att hitta tillbaka till poesin, möten med vården som varit livsavgörande och hur man börjar om när livet återigen svänger i 90 grader.
Här kan du lyssna på avsnittets önske- och inspirationsmusik:
Stark & Sårbar, Moonica Mac
Girl Laying Down, Anna Ternheim

Avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

Att känna en viss otillräcklighet i olika situationer är nog en känsla som vi är många som kan känna igen oss i. I vår yrkesroll, som vårdnadshavare, som människa. I det här avsnittet möter Anna Kinnander Sara Irisdotter Aldenmyr, professor i pedagogiskt arbete som forskar om lärare med fokus på etik, lärarroll, självförståelse och möten med elever. Tillsammans bjuder de in oss till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld. Samtalet tar fasta på otillräcklighetens etik, att äga vår osäkerhet och hur den kan hjälpa oss som en avlastning istället för en anklagelse. Det blir även prat om kreativitetens viktiga roll för att utvecklas, och så en önskelåt så klart.
Här kan du lyssna på avsnittets önske- och inspirationsmusik:
Both sides now, Joni Mitchell
Att angöra en brygga, Monica Zetterlund

Varför våren tvekar – utmaningar och tips till dig som vill göra förändring

Följ med när Anna Kinnander funder över råden vi ger, men själva har svårt att ta. Och hur kan vi vara hjälpta av att tolka om den ångest som väcks när vi gör förändringsarbete, som ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Till sist, rädslan att avslöjas som en bluff, imposter syndrom – hur fungerar den egentligen? Du får även med dig några hjälpsamma frågor du kan ställa dig själv för att få tag på vad som motiverar dig och på så sätt avgöra när det är dags att ta rädslan i handen och go for it!
Här kan du lyssna på avsnittets önske- och inspirationsmusik:
A change is gonna come, Sam Cooke

1 2 3 6
Visa fler

 

Missa inte PrataMeraPoddens egna spellista där du kan lyssna på önske- och inspirationslåtarna från samtliga poddavsnitt. Finns på Spotify.
PrataMeraPoddenPlaylist: Mood swings!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram