Ta extra väl hand om varandra i sommar

Ta extra väl hand om varandra i sommar. Bilden visar svenska sommarblommor
PrataMera
2023-06-21

Nu vankas midsommarfirande och långledigt för många av oss – en efterlängtad chans till välbehövlig vila och umgänge med nära och kära. Eller? Kanske har du eller någon du känner till inte någon när eller kär att umgås med. Kanske känner du oro och stress snarare än glädjefylld förväntan inför den kommande semestern av andra orsaker?

Du som kan, kontakta gärna någon du vet är ensam nu inför midsommar– en liten hälsning eller inbjudan till en enkel fika kan göra stor skillnad, till och med rädda liv. Och du som mår dåligt – tveka inte att söka hjälp. Här på PrataMera har vi öppet hela sommaren.

Ta hand om dig själv och varandra!

Viktiga telefonnummer som du kan höra av dig till under midsommarhelgen

Om du har påträngande tankar om att skada dig själv eller om att ta ditt liv är det viktigt att du så snabbt som möjligt kontaktar en akutpsykiatrisk mottagning eller ringer 112.

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram