Webbinar - Om tvångstankar och tvångsbeteenden

Om tvångstankar och tvångsbeteenden
PrataMera
2023-11-03
 

Ett kostnadsfritt webbinarium från PrataMera

Vi är många som ställt oss frågan när vi gått hemifrån, “visst låste jag dörren?” eller “visst drog jag ur kontakten?” Oftast kan vi även svara på frågan direkt att “jo det gjorde jag” och fortsätta med det vi var på väg att göra. Men för många kan den här typen av tvångsmässigt kontrollerande, ett behov att räkna vissa steg eller överdrivet tvättande bli ett så stort hinder att det påverkar det dagliga livet. Man kanske till och med börjar undvika vissa miljöer eller situationer för att minska risken att något hemskt ska hända eller att göra något man inte vill.

Onsdag den 15 november kl. 12-13 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa, denna gång med tema tvångstankar och tvångsbeteenden. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykolog Paul George Johansson som bland annat kommer att prata om:

  • Vad är OCD/Tvångssyndrom
  • Hur vet man att man har OCD
  • Hur vet man att/om man behöver hjälp
  • Strategier för ett bättre mående
  • För dig som anhörig
  • Vilken hjälp finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som sedan besvaras i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår kurator Sara Hickey som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand.

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund.

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter.

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Webbinar - Om stress & utmattning och vikten av återhämtning

Många av oss vet att en lagom dos stress är bra, den kan hjälpa oss att exempelvis prestera bättre, vi kan få extra energi och bli mer uppmärksamma. Det är när stressen blir långvarig över tid och möjligheterna och tillfällena för återhämtning och vila blir kortare och färre som den blir ohälsosam och påverkar vårt mående negativt. Hur kan vi tänka kring stress och återhämtning? Och hur gör man för att stanna upp och återhämta sig innan det tar tvärstopp?

Läs mer
PrataMerapodden - Mission impossible?

Anna Kinnander möter Mattias Myrälf, leg. psykolog som arbetar i och utvecklar svensk primärvård. Tillsammans samtalar de om hur vården för psykisk ohälsa kan se ut i framtiden, vilka utmaningar som finns och hur vi med hjälp av nya synsätt kan hitta andra vägar för att korta vårdköer och kunna erbjuda de som är i behov av hjälp rätt vård snabbare och enklare.

Läs mer
PrataMeraPodden - Konsten att ta ett första steg

När man mår psykiskt dåligt kan det vara svårt att orka söka hjälp för att prata om sina besvär, och att våga prata med en psykolog eller psykoterapeut kan ibland upplevas som ett stort steg att ta. Anna Kinnander samtalar tillsammans med kollegorna Paul George Johansson, leg. psykolog och Mattias Norlin, leg. psykoterapeut om psykisk ohälsa och hur man kan ta ett första steg mot ett bättre mående.

Läs mer
1 2 3 8

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram