Webbinar - Om stress & utmattning och vikten av återhämtning

Föreläsning 6 december 2023
PrataMera
2023-11-28
 

Ett kostnadsfritt webbinarium från PrataMera

"Jag kan vila lite senare för just nu hinner jag inte”

Många av oss vet att en lagom dos stress är bra, den kan hjälpa oss att exempelvis prestera bättre, vi kan få extra energi och bli mer uppmärksamma. Det är när stressen blir långvarig över tid och möjligheterna och tillfällena för återhämtning och vila blir kortare och färre som den blir ohälsosam och påverkar vårt mående negativt. Hur kan vi tänka kring stress och återhämtning? Och hur gör man för att stanna upp och återhämta sig innan det tar tvärstopp?

Onsdag den 6/12 kl. 18.00-19.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om stress & utmattning och vikten av återhämtning. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Eva Stenlund som bland annat kommer att prata om:

  • Vad är stress?
  • Utmattning - Ta varningsklockorna på allvar innan det gått för långt
  • Vila i tid
  • Hjälpsamma strategier för att må bättre
  • Råd till anhöriga
  • Vilken hjälp finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Eva sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår leg. psykolog Ruth Skantze som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand.

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund.

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter.

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Vill du delta i en studie om hälsa och känslomässig belastning i arbetet?

Vill du delta i ett forskningsprojekt som undersöker vilken betydelse känslomässig belastning har för medarbetares hälsa? Högskolan i Gävle söker nu deltagare till en enkätstudie till forskningsprojektet ”Hälsa och känslomässig belastning i arbetet”.

Läs mer
Öppettider nationaldagen

PrataMera håller stängt torsdag den 6/6 men har öppet igen som vanligt fredag den 7/6.

Läs mer
Internationella dagen mot ätstörningar

Den 2 juni är det internationella dagen mot ätstörningar. Dagen är instiftad för att skapa medvetenhet och öka kunskapen om ätstörningar runt om i världen. Ätstörningar är för många drabbade förknippat med starka känslor av utanförskap och skam vilket gör att det kan ta lång tid innan man söker hjälp. Det är viktigt att komma ihåg att det går att bli helt frisk och fri från en ätstörning

Läs mer
1 2 3 22

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram