Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD
PrataMera
2024-04-02
 

Ett kostnadsfritt webbinarium om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD 

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Måndag den 8/4 kl. 18.00-19.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Amelie Nise Ullenius som bland annat kommer att prata om:   

  • Varför drabbas vi av oro?
  • Funktionell och icke funktionell oro 
  • Vad är GAD? 
  • Hur vet jag att jag behöver hjälp?  
  • Hjälpsamma strategier för ett bättre mående 
  • Vilken hjälp som finns att få 

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Amelie sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår psykoterapeut Kajsa Oehm som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår. 

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla grundläggande kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. 

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund. 

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter. 

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Öppettider i påsk

Nu vankas ledighet och firande för många av oss.

Du som kan, kontakta gärna någon du vet är ensam i påsk – en liten hälsning eller inbjudan till en enkel fika kan göra stor skillnad, t.o.m. rädda liv. Och du som mår dåligt – tveka inte att söka hjälp, ett första steg på vägen mot ett bättre mående.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram