Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD
PrataMera
2024-04-02
 

Ett kostnadsfritt webbinarium om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD 

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Måndag den 8/4 kl. 18.00-19.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Amelie Nise Ullenius som bland annat kommer att prata om:   

  • Varför drabbas vi av oro?
  • Funktionell och icke funktionell oro 
  • Vad är GAD? 
  • Hur vet jag att jag behöver hjälp?  
  • Hjälpsamma strategier för ett bättre mående 
  • Vilken hjälp som finns att få 

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Amelie sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår psykoterapeut Kajsa Oehm som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår. 

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla grundläggande kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. 

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund. 

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter. 

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 7 - om att möta sjukdom och kris mitt i livet

Anna Kinnander möter författaren och psykologen Kristina Sandberg. Tillsammans samtalar de om sorg, döden och hur vi pratar med varandra om det. De pratar även om tankar och känslor som kan uppstå när man själv eller någon i sin närhet drabbas av en svår sjukdom med oviss utgång.

Läs mer
Grönska runt hemmet kopplad till bättre psykisk hälsa

En ny studie från Stockholms universitet visar att bostadsområden som är omgivna av grönska precis där man bor kan ha en positiv effekt på den psykiska hälsan och leda till mindre uttag av antidepressiva läkemedel. Forskarna såg att risken för att ta antidepressiva läkemedel minskade med upp till 20 % för personer med mer grönska runt hemmet under studieperioden.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 6 - om graviditet, föräldraskap och psykisk ohälsa

En som drabbades av hyperemesis, den allvarligaste formen av graviditetsillamående under alla sina tre graviditeter är barnmorskan Katarina Svensson Flood, som återigen gästar PrataMeraPodden. Tillsammans med Anna Kinnander blir det ett samtal om hur den rosaskimrande föreställningen om tiden som gravid förvandlades till en period av graviditetsillamående och psykisk ohälsa. Vad innebär det att drabbas av hyperemesis? Hur hanterar man psykisk ohälsa under sin graviditet? Och vilket stöd kan man få från vården?

Läs mer
1 2 3 23

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram