Webbinar - om känslor och relationer

Föreläsning: Varför reagerar jag som jag gör?
PrataMera
2024-05-13
 

Ett kostnadsfritt webbinarium om känslor och relationer 

Alla våra känslor är viktiga och funktionella för oss. De hjälper oss att tolka händelser och berättar om vi behöver agera på något på ett visst sätt. Men ibland kan det vara svårt att förstå våra reaktioner. Går det att ta reda på varför vi reagerar som vi gör?  

Måndag 20/5 kl. 11.00-12.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om känslor och relationer. Kristina Nyggard, leg. psykoterapeut på PrataMera, kommer bland att prata om:   

  • Våra känslors funktion
  • Hur våra känslomässiga reaktioner formas under uppväxten
  • Anknytningsmönster och vilken inverkan det har på våra känslor
  • Strategier till ett bättre mående 
  • Råd till anhöriga
  • Vilken hjälp finns att få?   

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Kristina sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår leg. psykoterapeut Annika Morin som också svarar på deltagares frågor medan föreläsningen pågår. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa på en grundläggande nivå. Genom att vi lyfter och pratar mer om psykisk ohälsa blir det lättare att förebygga och återhämta sig från psykisk ohälsa. Tillsammans kan vi hjälpas åt till att vi får en större förståelse för psykisk hälsa. 

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund. 

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter. 

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

I det här avsnittet har Anna Kinnander bjudit in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Tillsammans samtalar de om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal som går in på hur skrivande och kreativitet kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående.

Läs mer
Öppettider Kristi himmelsfärdsdag

Nu vankas långhelg och ledighet och för många av oss – en efterlängtad chans till välbehövlig vila. PrataMera är stängt torsdag den 9 maj men har öppet som vanligt igen fredag 10 maj.

Läs mer
Bryt stigmat – prata om psykisk ohälsa

Den 5 maj varje år genomför föreningen Hjärnkoll 5 minuter 5 maj-dagen med syfte att synliggöra och väcka intresse om psykisk ohälsa. Dagen instiftades för att uppmärksamma psykisk ohälsa för att fler ska våga öppna upp och prata om den för att minska stigmat och diskriminerande beteenden.

Läs mer
1 2 3 20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram