Webbinar - Om att sätta rimliga förväntningar inför sommaren

Om att sätta rimliga förväntningar inför sommaren
PrataMera
2024-05-29
 

Ett kostnadsfritt webbinarium om stress och självmedkänsla 
Tisdag 4 juni kl. 12:30-13:30

Sommar- och semestertiden är oftast förknippad med lata dagar, glädje och avkoppling. Men för många kan den här tiden även vara förenad med extra stress och prestationskrav. Sommaren kan innebära att det blir fler påfrestningar än vanligt och som kan se väldigt olika ut. Avsaknad av rutiner, krav som ökar, ekonomisk stress eller förväntningar som grusas. Saker som stjäl vårt fokus istället för att vi ska kunna ägna oss åt återhämtning och vila. 

Hur kan vi stressa ner inför semestern och hur kan vi sätta rimliga förväntningar på sommaren? På vilket sätt kan självomsorg hjälpa oss att träna på att lugna oss själva och på så vis skapa förutsättningar för återhämtning? Och framför allt, vad behöver du för att må bra på din semester och för att du ska få återhämtning? 

Tisdag den 4/6 kl. 12:30-13:30 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om stress och självmedkänsla. Föreläsningen leds av våra legitimerade psykoterapeuter Kajsa Oehm och Marie Louise Endre. Tillsammans kommer det bland annat samtala om:

  • Utmaningar och vikten med återhämtning inför och under sommarledighet
  • Hur vi kan hantera utmaningarna som det kan innebära? 
  • Hur kan vi få till återhämtning - vad är att återhämta sig för dig och vad behöver just du? 
  • Hjälpsamma strategier för ett bättre mående 
  • Vilken hjälp som finns att få 

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Kajsa och Marie Louise sedan svarar på i andra halvan av föreläsningen. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. 

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter. 

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund. Kajsa och Marie Louise samtalar i ca 30 min och sedan ägnas tiden åt frågestund.  

Välkommen med din anmälan!

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa på en grundläggande nivå. Genom att vi lyfter och pratar mer om psykisk ohälsa blir det lättare att förebygga och återhämta sig från psykisk ohälsa. Tillsammans kan vi hjälpas åt till att vi får en större förståelse för psykisk hälsa. 

Mer läsning

Vill du delta i en studie om hälsa och känslomässig belastning i arbetet?

Vill du delta i ett forskningsprojekt som undersöker vilken betydelse känslomässig belastning har för medarbetares hälsa? Högskolan i Gävle söker nu deltagare till en enkätstudie till forskningsprojektet ”Hälsa och känslomässig belastning i arbetet”.

Läs mer
Öppettider nationaldagen

PrataMera håller stängt torsdag den 6/6 men har öppet igen som vanligt fredag den 7/6.

Läs mer
Internationella dagen mot ätstörningar

Den 2 juni är det internationella dagen mot ätstörningar. Dagen är instiftad för att skapa medvetenhet och öka kunskapen om ätstörningar runt om i världen. Ätstörningar är för många drabbade förknippat med starka känslor av utanförskap och skam vilket gör att det kan ta lång tid innan man söker hjälp. Det är viktigt att komma ihåg att det går att bli helt frisk och fri från en ätstörning

Läs mer
1 2 3 22

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram