Webbinar - Om ätstörningar och självmedkänsla

Bild med text - Föreläsning om ätstörningar och självmedkänsla 2 juni 2023 kl. 12
PrataMera
2023-05-22
 

Ett kostnadsfritt webbinarium från Pratamera
Fredag den 2/6 kl. 12.00-13.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk (o)hälsa – som denna gång handlar om ätstörningar och självmedkänsla. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykolog Anna Kinnander och vår legitimerade psykoterapeut Marie Louise Endre. Med sig har de även Anna Ehn, journalist, författare och en av ledarna till “Ätstörningspodden”. Tillsammans kommer de bland annat prata om:

  • Vad är ätstörningar - egentligen?
  • Myter och sanningar om ätstörningar
  • Hur man kan hantera exempelvis obehag och ångest med självmedkänsla
  • Strategier för att må bättre
  • Råd till dig som anhörig
  • Vilken hjälp som finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Anna och Marie Louise sedan svarar på i slutet av föreläsningen. När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter. Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund. Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Vill du delta i en studie om hälsa och känslomässig belastning i arbetet?

Vill du delta i ett forskningsprojekt som undersöker vilken betydelse känslomässig belastning har för medarbetares hälsa? Högskolan i Gävle söker nu deltagare till en enkätstudie till forskningsprojektet ”Hälsa och känslomässig belastning i arbetet”.

Läs mer
Öppettider nationaldagen

PrataMera håller stängt torsdag den 6/6 men har öppet igen som vanligt fredag den 7/6.

Läs mer
Internationella dagen mot ätstörningar

Den 2 juni är det internationella dagen mot ätstörningar. Dagen är instiftad för att skapa medvetenhet och öka kunskapen om ätstörningar runt om i världen. Ätstörningar är för många drabbade förknippat med starka känslor av utanförskap och skam vilket gör att det kan ta lång tid innan man söker hjälp. Det är viktigt att komma ihåg att det går att bli helt frisk och fri från en ätstörning

Läs mer
1 2 3 22

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram