Webbinar - Om ätstörningar och självmedkänsla

Bild med text - Föreläsning om ätstörningar och självmedkänsla 2 juni 2023 kl. 12
PrataMera
2023-05-22
 

Ett kostnadsfritt webbinarium från Pratamera
Fredag den 2/6 kl. 12.00-13.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk (o)hälsa – som denna gång handlar om ätstörningar och självmedkänsla. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykolog Anna Kinnander och vår legitimerade psykoterapeut Marie Louise Endre. Med sig har de även Anna Ehn, journalist, författare och en av ledarna till “Ätstörningspodden”. Tillsammans kommer de bland annat prata om:

  • Vad är ätstörningar - egentligen?
  • Myter och sanningar om ätstörningar
  • Hur man kan hantera exempelvis obehag och ångest med självmedkänsla
  • Strategier för att må bättre
  • Råd till dig som anhörig
  • Vilken hjälp som finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Anna och Marie Louise sedan svarar på i slutet av föreläsningen. När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter. Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund. Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram