Webbinar - Om ångestens funktion

Ångestens funktion
PrataMera
2024-03-12
 

Ett kostnadsfritt webbinarium om ångestens funktion 

Vi hör ofta talas om ångest i olika sammanhang; från rapporter om att problem med ångest ökar hos unga till att en vän berättar att den ”har ångest” över en situation. Att vi pratar mer om ångest kan bero på att psykisk ohälsa har blivit mer synliggjort i media och att människor kan sätta ord på sina erfarenheter. Det kan också vara så att vi använder ordet på ett mer generellt sätt i vårt vardagsspråk för att beskriva någon typ av obehag, som att vara ledsen eller orolig. Men vad är egentligen ångest? Och vad har den för funktion? Och vad gör man om den känns så övermäktig att den hindrar oss från att leva det liv vi vill? 

Tisdag den 19/3 kl. 12.00-13.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om ångest och dess funktion. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Mattias Norlin som bland annat kommer att prata om:   

  • Vad är ångest och vad har den för funktion
  • Hur vet jag att jag har ångest? 
  • Kan jag ta över ”makten” över min ångest? 
  • Hur vet jag att jag behöver hjälp? 
  • Hjälpsamma strategier för ett bättre mående 
  • Vilken hjälp som finns att få? 

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Mattias sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår leg. psykoterapeut Amelie Nise Ullenius som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår. 

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. 

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund. 

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter. 

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram