Webbinar - Hur blir jag vän med mina känslor?

Hur blir jag vän med mina känslor? Föreläsning 13 sept 2023
PrataMera
2023-09-08
 

Ett kostnadsfritt webbinarium från PrataMera

Våra känslor är en viktig del för att vi ska fungera som människor. De finns där för att ge oss information och berättar om vi behöver agera på något i olika situationer. Men det här med känslor är inte alltid så enkelt, ibland är det svårt att veta vad som faktiskt är en sanning och vad som är en signal. Hur kan vi betrakta våra känslor som en resurs? Och hur kan vi veta om våra känslor istället för att hjälpa oss, blir ett hinder för att leva ett bra liv?  

Onsdag den 13/9 kl. 11.00-12.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om känslor. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Kristina Nygaard som bland annat kommer att prata om:   

  • Är mina känslor en resurs eller ett hinder? 
  • Hur kan vi förstå våra känslor bättre? 
  • Hur kan vi bättre ta hand om våra känslor? 
  • Fem steg till ett bättre mående 
  • Råd till anhöriga  
  • Vilken hjälp finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Kristina sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår leg. psykoterapeut Annika Morin som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår.

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. En dag innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund.

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

I det här avsnittet har Anna Kinnander bjudit in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Tillsammans samtalar de om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal som går in på hur skrivande och kreativitet kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående.

Läs mer
Webbinar - om känslor och relationer

Varmt välkommen till ett gratis webbinarium om hur vi kan förstå våra känslor utifrån våra relationer. Föreläsningen leds av Kristina Nyggard, leg. psykoterapeut på PrataMera. Hon kommer bland att berätta om våra känslors funktion samt hur våra känslomässiga reaktioner formas redan under uppväxten. Hon kommer prata om anknytningsmönster och hur det kan ha en inverkan på våra känslor i vårt vuxna liv och våra relationer.

Läs mer
Öppettider Kristi himmelsfärdsdag

Nu vankas långhelg och ledighet och för många av oss – en efterlängtad chans till välbehövlig vila. PrataMera är stängt torsdag den 9 maj men har öppet som vanligt igen fredag 10 maj.

Läs mer
1 2 3 20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram