Webbinar - Hur blir jag vän med mina känslor?

Hur blir jag vän med mina känslor? Föreläsning 13 sept 2023
PrataMera
2023-09-08
 

Ett kostnadsfritt webbinarium från PrataMera

Våra känslor är en viktig del för att vi ska fungera som människor. De finns där för att ge oss information och berättar om vi behöver agera på något i olika situationer. Men det här med känslor är inte alltid så enkelt, ibland är det svårt att veta vad som faktiskt är en sanning och vad som är en signal. Hur kan vi betrakta våra känslor som en resurs? Och hur kan vi veta om våra känslor istället för att hjälpa oss, blir ett hinder för att leva ett bra liv?  

Onsdag den 13/9 kl. 11.00-12.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om känslor. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Kristina Nygaard som bland annat kommer att prata om:   

  • Är mina känslor en resurs eller ett hinder? 
  • Hur kan vi förstå våra känslor bättre? 
  • Hur kan vi bättre ta hand om våra känslor? 
  • Fem steg till ett bättre mående 
  • Råd till anhöriga  
  • Vilken hjälp finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Kristina sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår leg. psykoterapeut Annika Morin som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår.

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. En dag innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund.

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram