Webbinar - Är det bara jag?

Bild med text Är det bara jag? Föreläsning 10 oktober kl.12-13
PrataMera
2023-09-29
 

Ett kostnadsfritt webbinarium från PrataMera

Ryck upp dig! Det är bara att sluta oroa sig! Men du skrattar ju, då kan du väl inte må dåligt?

När vi mår dåligt kan vi uppleva att vi är ensammast i världen. Vi kan känna oss oförstådda av andra eller tro att vi är konstiga på något sätt, att det är något fel på oss. MEN, nästan alla människor drabbas någon gång i livet av psykisk ohälsa. Vi kan exempelvis känna oss nedstämda, stressade eller uppleva oro i perioder av livet, vilket är helt normalt.

Tisdag den 10 oktober kl. 12-13 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykolog Anna Kinnander och vår legitimerade psykolog Paul George Johansson. Med sig har de även gästen Alexander Rozental som är legitimerad psykolog, forskare och författare. Tillsammans kommer de bland annat prata om:

  • Vad är psykisk ohälsa?
  • Hur vanligt förekommande är det och vad det kan bero på?
  • Intervju med Alexander Rozental, leg. psykolog, forskare och författare
  • Fem steg till ett bättre mående
  • Vilken hjälp finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som sedan besvaras i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår legitimerade psykolog Paul George Johansson som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Dagens föreläsning infaller samma dag som Världsdagen för mental hälsa, en dag instiftad av Världshälsoorganisationen (WHO) för att öka medvetenheten om frågor kopplade till psykisk hälsa i hela världen.

Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand.

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund.

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator. Tänk på din integritet. Du är anonym i chatten men tänk ändå på din integritet när du delar med dig av tankar eller egna erfarenheter.

Välkommen med din anmälan!

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram