Vill du delta i en studie om KBT kan minska oro och astma?

Vill du delta i en studie om kbt kan minska astma?
PrataMera
2023-11-02

Lider du av astma? Då har du möjlighet att delta i en studie där KI (Karolinska Institutet) undersöker om Internetförmedlad KBT kan minska astmabesvären. 

Astma är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna hos barn och vuxna som förekommer hos nästan 10%. Många som har astma känner sig även hindrade i sin vardag eller känner en stark oro och stress. Just oro och stress kan förvärra astma och personer med oro- och stressproblematik löper en större risk att utveckla astma. Nya studier visar att KBT (kognitiv beteendeterapi) kan förbättra oro, astmakontroll och förbättra livskvaliteten jämfört med bruklig vård. Nu vill man utöka studien och se om det går att göra behandlingen med KBT än bättre med hjälp av iKBT (Internetbaserad KBT).

Mer information om studien och anmälan hittar du hos KI:
MANTRA-studierna: Internetförmedlad kognitiv beteendeterapi för astma och oro

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

I det här avsnittet har Anna Kinnander bjudit in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Tillsammans samtalar de om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal som går in på hur skrivande och kreativitet kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående.

Läs mer
Webbinar - om känslor och relationer

Varmt välkommen till ett gratis webbinarium om hur vi kan förstå våra känslor utifrån våra relationer. Föreläsningen leds av Kristina Nyggard, leg. psykoterapeut på PrataMera. Hon kommer bland att berätta om våra känslors funktion samt hur våra känslomässiga reaktioner formas redan under uppväxten. Hon kommer prata om anknytningsmönster och hur det kan ha en inverkan på våra känslor i vårt vuxna liv och våra relationer.

Läs mer
Öppettider Kristi himmelsfärdsdag

Nu vankas långhelg och ledighet och för många av oss – en efterlängtad chans till välbehövlig vila. PrataMera är stängt torsdag den 9 maj men har öppet som vanligt igen fredag 10 maj.

Läs mer
1 2 3 20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram