Välkommen till PrataMera - Sima Svenhamn

Välkommen till PrataMera, Sima Svenhamn
PrataMera
2024-01-25

PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Sima Svenhamn varmt välkommen till oss. Sima är leg. Psykoterapeut och socionom med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som stress, oro, ångest, utmattning, depression och trauma. Hon har tidigare arbetat inom psykiatrin, primärvården, mellanvård samt med föräldrasamtal. Sima utgår från KBT (kognitiv beteendeterapi), iKBT (internetbaserad kognitiv beteendeterapi), PDT (psykodynamisk terapi), FACT (Flexible Assertive Community Treatment), CFT (compassionfokuserad terapi), MCT (metakognitiv terapi) och MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion). 

- I min behandling erbjuder jag stöd med värme, förståelse och professionell vägledning som leder till förändring. Jag tror på tillit och acceptans där vi, tillsammans, kan utforska, förstå våra upplevelser och lidande. Jag har erfarenheter av att arbeta inom psykiatri, primärvård, mellanvård samt föräldrasamtal.

Sima tar emot samtal på svenska. 

Boka tid med Sima

PrataMera är en del av den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Vårdkontakter med psykolog och läkare medför en patientavgift på 100 kr. Vårdkontakter med psykoterapeut, kurator och annan behandlingspersonal är kostnadsfria. Fram till 1:a januari det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter kostnadsfria. Frikort gäller.  

Mer läsning

Vill du delta i en studie om hälsa och känslomässig belastning i arbetet?

Vill du delta i ett forskningsprojekt som undersöker vilken betydelse känslomässig belastning har för medarbetares hälsa? Högskolan i Gävle söker nu deltagare till en enkätstudie till forskningsprojektet ”Hälsa och känslomässig belastning i arbetet”.

Läs mer
Öppettider nationaldagen

PrataMera håller stängt torsdag den 6/6 men har öppet igen som vanligt fredag den 7/6.

Läs mer
Internationella dagen mot ätstörningar

Den 2 juni är det internationella dagen mot ätstörningar. Dagen är instiftad för att skapa medvetenhet och öka kunskapen om ätstörningar runt om i världen. Ätstörningar är för många drabbade förknippat med starka känslor av utanförskap och skam vilket gör att det kan ta lång tid innan man söker hjälp. Det är viktigt att komma ihåg att det går att bli helt frisk och fri från en ätstörning

Läs mer
1 2 3 22

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram