Välkommen till PrataMera - Sima Svenhamn

Välkommen till PrataMera, Sima Svenhamn
PrataMera
2024-01-25

PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Sima Svenhamn varmt välkommen till oss. Sima är leg. Psykoterapeut och socionom med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som stress, oro, ångest, utmattning, depression och trauma. Hon har tidigare arbetat inom psykiatrin, primärvården, mellanvård samt med föräldrasamtal. Sima utgår från KBT (kognitiv beteendeterapi), iKBT (internetbaserad kognitiv beteendeterapi), PDT (psykodynamisk terapi), FACT (Flexible Assertive Community Treatment), CFT (compassionfokuserad terapi), MCT (metakognitiv terapi) och MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion). 

- I min behandling erbjuder jag stöd med värme, förståelse och professionell vägledning som leder till förändring. Jag tror på tillit och acceptans där vi, tillsammans, kan utforska, förstå våra upplevelser och lidande. Jag har erfarenheter av att arbeta inom psykiatri, primärvård, mellanvård samt föräldrasamtal.

Sima tar emot samtal på svenska. 

Boka tid med Sima

PrataMera är en del av den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Vårdkontakter med psykolog och läkare medför en patientavgift på 100 kr. Vårdkontakter med psykoterapeut, kurator och annan behandlingspersonal är kostnadsfria. Fram till 1:a januari det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter kostnadsfria. Frikort gäller.  

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram