Välkommen till PrataMera - Kajsa Oehm

Välkommen Kajsa Oehm
PrataMera
2024-01-25
Kajsa OehmBoka tid med Kajsa

PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Kajsa Oehm varmt välkommen till oss. Kajsa är leg. Psykoterapeut och beteendevetare med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som stress, ångest, beroendeproblematik, medberoende och skärmberoende. Hon har tidigare arbetat inom öppenvård, primärvård och psykiatri samt även arbetat med klinisk forskning. Kajsa utgår från KBT (kognitiv beteendeterapi), iKBT (internetbaserad kognitiv beteendeterapi), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), CFT (Compassionfokuserad terapi) och Mindfulnessbaserad terapi.

- Det är viktigt för mig att skapa en trygg och inkluderande terapeutisk miljö där den jag möter kan känna sig bekväm att växa och utvecklas. Genom att skräddarsy mina strategier och metoder efter personens specifika behov strävar jag efter att motivera till förändring. Med omfattande erfarenhet av att hantera olika typer av utmaningar inom både primärvård och psykiatri tillämpar jag en kreativ metodik i mitt arbete för att stötta i en personlig utveckling.

Kajsa tar emot samtal på svenska, engelska och tyska.

PrataMera är en del av den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Vårdkontakter med psykolog och läkare medför en patientavgift på 100 kr. Vårdkontakter med psykoterapeut, kurator och annan behandlingspersonal är kostnadsfria. Fram till 1:a januari det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter kostnadsfria. Frikort gäller.  

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram