Välkommen till PrataMera - Dimitra Lazaridis

Välkommen till PrataMera, Dimitra Lazaridis
PrataMera
2024-01-25
Dimitra LazaridisBoka tid med Dimitra

Vi blir fler som kan hjälpa och vi välkomnar Dimitra Lazaridis till oss. Dimitra är leg. Psykolog med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som depression, ångest och oro, livskris, NPF, trauma, våldsutsatthet, anknytningsproblem. Hon har tidigare arbetat inom habilitering för barn och vuxenpsykiatri med både individuell och gruppbaserad behandling. Dimitra utgår från KBT (kognitiv beteendeterapi), iKBT (internetbaserad kognitiv beteendeterapi), PDT (psykodynamisk terapi), ACT (Acceptance and Commitment therapy) och Unified Protocol. 

- Mitt behandlingssätt är individuellt anpassat, lyhört och samarbetsvilligt för att möta de unika behov och mål hos den jag träffar. Jag strävar efter att skapa en miljö där personen känner sig trygg att öppet dela sina tankar och känslor. Genom att etablera en förtroendefull relation önskar jag kunna uppmuntra till att utforska nya perspektiv och känna motivation att göra de förändringar som man önskar. Mina tidigare erfarenheter omfattar arbete inom habilitering för barn och vuxenpsykiatri, där jag har arbetat med både individuell och gruppbaserad behandling. 

Dimitra tar emot samtal på svenska, engelska och grekiska. 

PrataMera är en del av den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Vårdkontakter med psykolog och läkare medför en patientavgift på 100 kr. Vårdkontakter med psykoterapeut, kurator och annan behandlingspersonal är kostnadsfria. Fram till 1:a januari det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter kostnadsfria. Frikort gäller.  

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram