Välkommen till PrataMera - Dimitra Lazaridis

Välkommen till PrataMera, Dimitra Lazaridis
PrataMera
2024-01-25
Dimitra LazaridisBoka tid med Dimitra

Vi blir fler som kan hjälpa och vi välkomnar Dimitra Lazaridis till oss. Dimitra är leg. Psykolog med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som depression, ångest och oro, livskris, NPF, trauma, våldsutsatthet, anknytningsproblem. Hon har tidigare arbetat inom habilitering för barn och vuxenpsykiatri med både individuell och gruppbaserad behandling. Dimitra utgår från KBT (kognitiv beteendeterapi), iKBT (internetbaserad kognitiv beteendeterapi), PDT (psykodynamisk terapi), ACT (Acceptance and Commitment therapy) och Unified Protocol. 

- Mitt behandlingssätt är individuellt anpassat, lyhört och samarbetsvilligt för att möta de unika behov och mål hos den jag träffar. Jag strävar efter att skapa en miljö där personen känner sig trygg att öppet dela sina tankar och känslor. Genom att etablera en förtroendefull relation önskar jag kunna uppmuntra till att utforska nya perspektiv och känna motivation att göra de förändringar som man önskar. Mina tidigare erfarenheter omfattar arbete inom habilitering för barn och vuxenpsykiatri, där jag har arbetat med både individuell och gruppbaserad behandling. 

Dimitra tar emot samtal på svenska, engelska och grekiska. 

PrataMera är en del av den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Vårdkontakter med psykolog och läkare medför en patientavgift på 100 kr. Vårdkontakter med psykoterapeut, kurator och annan behandlingspersonal är kostnadsfria. Fram till 1:a januari det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter kostnadsfria. Frikort gäller.  

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 7 - om att möta sjukdom och kris mitt i livet

Anna Kinnander möter författaren och psykologen Kristina Sandberg. Tillsammans samtalar de om sorg, döden och hur vi pratar med varandra om det. De pratar även om tankar och känslor som kan uppstå när man själv eller någon i sin närhet drabbas av en svår sjukdom med oviss utgång.

Läs mer
Grönska runt hemmet kopplad till bättre psykisk hälsa

En ny studie från Stockholms universitet visar att bostadsområden som är omgivna av grönska precis där man bor kan ha en positiv effekt på den psykiska hälsan och leda till mindre uttag av antidepressiva läkemedel. Forskarna såg att risken för att ta antidepressiva läkemedel minskade med upp till 20 % för personer med mer grönska runt hemmet under studieperioden.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 6 - om graviditet, föräldraskap och psykisk ohälsa

En som drabbades av hyperemesis, den allvarligaste formen av graviditetsillamående under alla sina tre graviditeter är barnmorskan Katarina Svensson Flood, som återigen gästar PrataMeraPodden. Tillsammans med Anna Kinnander blir det ett samtal om hur den rosaskimrande föreställningen om tiden som gravid förvandlades till en period av graviditetsillamående och psykisk ohälsa. Vad innebär det att drabbas av hyperemesis? Hur hanterar man psykisk ohälsa under sin graviditet? Och vilket stöd kan man få från vården?

Läs mer
1 2 3 23

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram