Välkommen till PrataMera, Carola Pettersson

Carola Pettersson
PrataMera
2023-08-29

Vi blir fler som kan hjälpa och vi hälsar Carola Pettersson varmt välkommen till PrataMera. Carola är legitimerad psykoterapeut med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som utmattning, nedstämdhet, ångest, våldsutsatthet, trauma, medberoende, relationsproblematik, stress och kris. Carola har tidigare arbetat inom Primärvård, företagshälsovård samt med parterapi och gruppbehandling och utgår från KBT (kognitiv beteendeterapi), iKBT (internetbaserad kognitiv beteendeterapi), CFT (Compassion fokuserad terapi), ACT (Acceptance and commitment therapy) och PE (Prolonged exposure).

Carola tar emot samtal på svenska.

Välkommen att boka in din tid.

 

Boka tid

PrataMera är en del av den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Vårdkontakter med psykolog och läkare medför en patientavgift på 100kr. Vårdkontakter med psykoterapeut, kurator och annan behandlingspersonal är kostnadsfria. Fram till 1:a januari det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter kostnadsfria. Frikort gäller.

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram