Psykisk hälsa i fokus på nätet

PrataMera
2018-02-27

Allt fler bolag som kör digital hälsa, som Kry och Min doktor, har etablerat sig under de senaste åren. Patrik Hast tog under förra året initiativet till en satsning på psykisk hälsa digitalt där de helt enkelt erbjuder psykologisk behandling online.

- Det är inte alla som vågar eller tar steget att söka hjälp den traditionella vägen eftersom det fortfarande ligger kvar mycket skam och skuld kring psykisk ohälsa, säger Patrik Hast.

Intervjun med Patrik Hast och Anna Kinnander publicerades i annonsbladet Lokalt i Falun och kan läsas i sin helhet här: Lokalt i Falun: Psykiska hälsan i fokus på nätet

Psykisk hälsa i fokus på nätet - intervju i annonsbladet Lokalt i Falun

Faksimile annonsbladet Lokalt i Falun 20180226

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram