Psykisk hälsa i fokus på nätet

PrataMera
2018-02-27

Allt fler bolag som kör digital hälsa, som Kry och Min doktor, har etablerat sig under de senaste åren. Patrik Hast tog under förra året initiativet till en satsning på psykisk hälsa digitalt där de helt enkelt erbjuder psykologisk behandling online.

- Det är inte alla som vågar eller tar steget att söka hjälp den traditionella vägen eftersom det fortfarande ligger kvar mycket skam och skuld kring psykisk ohälsa, säger Patrik Hast.

Intervjun med Patrik Hast och Anna Kinnander publicerades i annonsbladet Lokalt i Falun och kan läsas i sin helhet här: Lokalt i Falun: Psykiska hälsan i fokus på nätet

Psykisk hälsa i fokus på nätet - intervju i annonsbladet Lokalt i Falun

Faksimile annonsbladet Lokalt i Falun 20180226

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 7 - om att möta sjukdom och kris mitt i livet

Anna Kinnander möter författaren och psykologen Kristina Sandberg. Tillsammans samtalar de om sorg, döden och hur vi pratar med varandra om det. De pratar även om tankar och känslor som kan uppstå när man själv eller någon i sin närhet drabbas av en svår sjukdom med oviss utgång.

Läs mer
Grönska runt hemmet kopplad till bättre psykisk hälsa

En ny studie från Stockholms universitet visar att bostadsområden som är omgivna av grönska precis där man bor kan ha en positiv effekt på den psykiska hälsan och leda till mindre uttag av antidepressiva läkemedel. Forskarna såg att risken för att ta antidepressiva läkemedel minskade med upp till 20 % för personer med mer grönska runt hemmet under studieperioden.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 6 - om graviditet, föräldraskap och psykisk ohälsa

En som drabbades av hyperemesis, den allvarligaste formen av graviditetsillamående under alla sina tre graviditeter är barnmorskan Katarina Svensson Flood, som återigen gästar PrataMeraPodden. Tillsammans med Anna Kinnander blir det ett samtal om hur den rosaskimrande föreställningen om tiden som gravid förvandlades till en period av graviditetsillamående och psykisk ohälsa. Vad innebär det att drabbas av hyperemesis? Hur hanterar man psykisk ohälsa under sin graviditet? Och vilket stöd kan man få från vården?

Läs mer
1 2 3 23

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram