Psykisk hälsa i fokus på nätet

PrataMera
2018-02-27

Allt fler bolag som kör digital hälsa, som Kry och Min doktor, har etablerat sig under de senaste åren. Patrik Hast tog under förra året initiativet till en satsning på psykisk hälsa digitalt där de helt enkelt erbjuder psykologisk behandling online.

- Det är inte alla som vågar eller tar steget att söka hjälp den traditionella vägen eftersom det fortfarande ligger kvar mycket skam och skuld kring psykisk ohälsa, säger Patrik Hast.

Intervjun med Patrik Hast och Anna Kinnander publicerades i annonsbladet Lokalt i Falun och kan läsas i sin helhet här: Lokalt i Falun: Psykiska hälsan i fokus på nätet

Psykisk hälsa i fokus på nätet - intervju i annonsbladet Lokalt i Falun

Faksimile annonsbladet Lokalt i Falun 20180226

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram