PrataMeraPodden - Vart är vi på väg?

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-08-18

När hösten börjar närma sig är det många som ser det som en chans till omstart och tid för förändring. Ett sätt att göra det är att ställa sig frågan ”vart är jag på väg, hur vill jag leva mitt liv, vem vill jag vara och vad är viktigt på riktigt för mig, på olika områden i livet?

Det är inte självklart att ägna dessa frågor uppmärksamhet, men det kan vara viktigt att göra det för att förbättra sitt mående och leva mer i enlighet med hur man vill ha det. I det senaste avsnittet av PrataMeraPodden får du hjälp med att göra ett modigt möte med dig själv och ställa dig just den frågan - ”Vart är jag på väg?”. Anna Kinnander förklarar och guidar dig hur du kan fundera och arbeta med vad som är viktigt för dig för att du ska må bra samt ger dig några nycklar att använda så att du kan reflektera kring hur din värderade riktning ser ut och hur den kan hjälpa dig på din väg framåt.

PrataMeraPodden är en podd där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal tillsammans med gäster som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.

Välkommen att lyssna.

 

Här kan du lyssna på podden
Hjälpsamma frågor

De här frågorna kan hjälpa dig fundera över hur du värderar dina olika livsområden:

  • Vad är viktigt för mig inom varje livsområde, t.ex relationer?
  • Vad vill jag ägna mig åt?
  • Vilka beteenden vill jag göra mer av? Var så konkret som möjligt.
  • Hur vill jag vara inom varje livsområde?
  • Vad vill jag få ut av mig själv och varje område i mitt liv?

Genom att reflektera över de här frågorna gör du dig en bild av din värderade riktning, det vill säga vad som är viktigt för just dig att alltid sträva mot inom olika områden i ditt liv.

Mer läsning: Minska stress och ångest med din värderade riktning

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram