PrataMeraPodden - Vart är vi på väg?

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-08-18

När hösten börjar närma sig är det många som ser det som en chans till omstart och tid för förändring. Ett sätt att göra det är att ställa sig frågan ”vart är jag på väg, hur vill jag leva mitt liv, vem vill jag vara och vad är viktigt på riktigt för mig, på olika områden i livet?

Det är inte självklart att ägna dessa frågor uppmärksamhet, men det kan vara viktigt att göra det för att förbättra sitt mående och leva mer i enlighet med hur man vill ha det. I det senaste avsnittet av PrataMeraPodden får du hjälp med att göra ett modigt möte med dig själv och ställa dig just den frågan - ”Vart är jag på väg?”. Anna Kinnander förklarar och guidar dig hur du kan fundera och arbeta med vad som är viktigt för dig för att du ska må bra samt ger dig några nycklar att använda så att du kan reflektera kring hur din värderade riktning ser ut och hur den kan hjälpa dig på din väg framåt.

PrataMeraPodden är en podd där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal tillsammans med gäster som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.

Välkommen att lyssna.

 

Här kan du lyssna på podden
Hjälpsamma frågor

De här frågorna kan hjälpa dig fundera över hur du värderar dina olika livsområden:

  • Vad är viktigt för mig inom varje livsområde, t.ex relationer?
  • Vad vill jag ägna mig åt?
  • Vilka beteenden vill jag göra mer av? Var så konkret som möjligt.
  • Hur vill jag vara inom varje livsområde?
  • Vad vill jag få ut av mig själv och varje område i mitt liv?

Genom att reflektera över de här frågorna gör du dig en bild av din värderade riktning, det vill säga vad som är viktigt för just dig att alltid sträva mot inom olika områden i ditt liv.

Mer läsning: Minska stress och ångest med din värderade riktning

Mer läsning

Välkommen till PrataMera, Carina Berglund

PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Carina Berglund varmt välkommen till oss. Carina är kurator och kommer att förstärka teamet som arbetar med PrataMeras online program.

Läs mer
Webbinar - Hur blir jag vän med mina känslor?

Välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om känslor. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Kristina Nygaard som bland annat kommer att prata om hur vi kan förstå och ta bättre hand om våra känslor samt hur kan vi ta reda på om våra känslor är en resurs eller ett hinder. Du kommer även få råd om strategier för att må bättre, hur du som anhörig kan stötta och vilken hjälp som finns att få.

Läs mer
PrataMeraPodden - Jag ska bara organisera skafferiet först

Många är vi som när vi egentligen behöver göra något som känns jobbigt, tungt eller rent av tråkigt, istället kommit på andra saker som behöver fixas innan vi kan ta tag i det där svåra. Helt plötsligt känns det otroligt angeläget att ta tag i den där tvätthögen, disken eller rent av sortera strumplådan. För hur kan vi fokusera på det som är så viktigt när det är oordning i strumplådan?

Läs mer
1 2 3 6

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram