PrataMeraPodden - The greatest teacher failure is

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-07-13

Hur är vårt förhållande till framgång och misslyckanden? Varför är vi så rädda för att misslyckas eller är så snabba på att ta avstånd från någon som samhället menar har misslyckats? Och vad innebär det egentligen när vi pratar om misslyckanden?

Då är det äntligen dags för ett nytt avsnitt av PrataMeraPodden, podden där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal tillsammans med gäster som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.

I detta avsnitt träffar Anna Kinnander Samuel West som är legitimerad psykolog, doktor i organisationspsykologi och grundare av ”Museum of Failure”. Tillsammans pratar de om varför misslyckanden är en nödvändig del för utveckling och förändring, om psykologisk trygghet och tillåtande och trygga arbetsmiljöer för att främja kreativitet, att vara modig för att vara sårbar och att man kanske bör äta en marshmallow när det finns möjlighet istället för att vänta på några fler om en stund.

Välkommen att lyssna.

 

Här kan du lyssna på podden

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram