PrataMeraPodden - Ta min hand, nu blir det åka av

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-09-28

Nytt avsnitt PrataMeraPodden – Gäst Gisela Ståle, Brodera ut texten

”Allt är perfeckt”, ”Jag kan tyvärr inte medverka idag pga vill inte”, ”Men vem ska DÅ bry sig om allt?”

Många är vi som känner igen broderierna som dyker upp i våra sociala medier-flöden. Små korta texter som träffsäkert sätter ord på känslor som väcker en stor igenkänning hos dem som läser dem. Avsändaren? Instagram-kontot ”Brodera ut texten”.

Kvinnan bakom kontot heter Gisela Ståle och broderierna är ett resultat från ett av hennes sätt att komma vidare och framåt till ett bättre mående efter långtidssjukskrivningar och utmattning. Hon är även gäst i senaste avsnittet av PrataMeraPodden.

”Ta min hand, nu blir det åka av” är ett citat från Gisela Ståles bok ”allt är perfeckt” och tillsammans med Anna Kinnander blir det ett samtal om hur broderiet blev ett sätt att hitta vägen ut och fram efter återkommande utmattningar och långtidssjukskrivningar, acceptans för att stå tillbaka och välja bort för att läka, att tillåta sig själv att må bra även fast man mår dåligt, hur humor kan hjälpa till att bryta en negativ spiral och så ett nytt begrepp - komalåt.

Välkommen att lyssna.

 

Lyssna här

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

I det här avsnittet har Anna Kinnander bjudit in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Tillsammans samtalar de om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal som går in på hur skrivande och kreativitet kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående.

Läs mer
Webbinar - om känslor och relationer

Varmt välkommen till ett gratis webbinarium om hur vi kan förstå våra känslor utifrån våra relationer. Föreläsningen leds av Kristina Nyggard, leg. psykoterapeut på PrataMera. Hon kommer bland att berätta om våra känslors funktion samt hur våra känslomässiga reaktioner formas redan under uppväxten. Hon kommer prata om anknytningsmönster och hur det kan ha en inverkan på våra känslor i vårt vuxna liv och våra relationer.

Läs mer
Öppettider Kristi himmelsfärdsdag

Nu vankas långhelg och ledighet och för många av oss – en efterlängtad chans till välbehövlig vila. PrataMera är stängt torsdag den 9 maj men har öppet som vanligt igen fredag 10 maj.

Läs mer
1 2 3 20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram