PrataMeraPodden - Ta min hand, nu blir det åka av

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-09-28

Nytt avsnitt PrataMeraPodden – Gäst Gisela Ståle, Brodera ut texten

”Allt är perfeckt”, ”Jag kan tyvärr inte medverka idag pga vill inte”, ”Men vem ska DÅ bry sig om allt?”

Många är vi som känner igen broderierna som dyker upp i våra sociala medier-flöden. Små korta texter som träffsäkert sätter ord på känslor som väcker en stor igenkänning hos dem som läser dem. Avsändaren? Instagram-kontot ”Brodera ut texten”.

Kvinnan bakom kontot heter Gisela Ståle och broderierna är ett resultat från ett av hennes sätt att komma vidare och framåt till ett bättre mående efter långtidssjukskrivningar och utmattning. Hon är även gäst i senaste avsnittet av PrataMeraPodden.

”Ta min hand, nu blir det åka av” är ett citat från Gisela Ståles bok ”allt är perfeckt” och tillsammans med Anna Kinnander blir det ett samtal om hur broderiet blev ett sätt att hitta vägen ut och fram efter återkommande utmattningar och långtidssjukskrivningar, acceptans för att stå tillbaka och välja bort för att läka, att tillåta sig själv att må bra även fast man mår dåligt, hur humor kan hjälpa till att bryta en negativ spiral och så ett nytt begrepp - komalåt.

Välkommen att lyssna.

 

Lyssna här

Mer läsning

Vill du delta i en studie om hälsa och känslomässig belastning i arbetet?

Vill du delta i ett forskningsprojekt som undersöker vilken betydelse känslomässig belastning har för medarbetares hälsa? Högskolan i Gävle söker nu deltagare till en enkätstudie till forskningsprojektet ”Hälsa och känslomässig belastning i arbetet”.

Läs mer
Öppettider nationaldagen

PrataMera håller stängt torsdag den 6/6 men har öppet igen som vanligt fredag den 7/6.

Läs mer
Internationella dagen mot ätstörningar

Den 2 juni är det internationella dagen mot ätstörningar. Dagen är instiftad för att skapa medvetenhet och öka kunskapen om ätstörningar runt om i världen. Ätstörningar är för många drabbade förknippat med starka känslor av utanförskap och skam vilket gör att det kan ta lång tid innan man söker hjälp. Det är viktigt att komma ihåg att det går att bli helt frisk och fri från en ätstörning

Läs mer
1 2 3 22

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram