PrataMeraPodden - Ta min hand, nu blir det åka av

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-09-28

Nytt avsnitt PrataMeraPodden – Gäst Gisela Ståle, Brodera ut texten

”Allt är perfeckt”, ”Jag kan tyvärr inte medverka idag pga vill inte”, ”Men vem ska DÅ bry sig om allt?”

Många är vi som känner igen broderierna som dyker upp i våra sociala medier-flöden. Små korta texter som träffsäkert sätter ord på känslor som väcker en stor igenkänning hos dem som läser dem. Avsändaren? Instagram-kontot ”Brodera ut texten”.

Kvinnan bakom kontot heter Gisela Ståle och broderierna är ett resultat från ett av hennes sätt att komma vidare och framåt till ett bättre mående efter långtidssjukskrivningar och utmattning. Hon är även gäst i senaste avsnittet av PrataMeraPodden.

”Ta min hand, nu blir det åka av” är ett citat från Gisela Ståles bok ”allt är perfeckt” och tillsammans med Anna Kinnander blir det ett samtal om hur broderiet blev ett sätt att hitta vägen ut och fram efter återkommande utmattningar och långtidssjukskrivningar, acceptans för att stå tillbaka och välja bort för att läka, att tillåta sig själv att må bra även fast man mår dåligt, hur humor kan hjälpa till att bryta en negativ spiral och så ett nytt begrepp - komalåt.

Välkommen att lyssna.

 

Lyssna här

Mer läsning

Webbinar - Om stress & utmattning och vikten av återhämtning

Många av oss vet att en lagom dos stress är bra, den kan hjälpa oss att exempelvis prestera bättre, vi kan få extra energi och bli mer uppmärksamma. Det är när stressen blir långvarig över tid och möjligheterna och tillfällena för återhämtning och vila blir kortare och färre som den blir ohälsosam och påverkar vårt mående negativt. Hur kan vi tänka kring stress och återhämtning? Och hur gör man för att stanna upp och återhämta sig innan det tar tvärstopp?

Läs mer
PrataMerapodden - Mission impossible?

Anna Kinnander möter Mattias Myrälf, leg. psykolog som arbetar i och utvecklar svensk primärvård. Tillsammans samtalar de om hur vården för psykisk ohälsa kan se ut i framtiden, vilka utmaningar som finns och hur vi med hjälp av nya synsätt kan hitta andra vägar för att korta vårdköer och kunna erbjuda de som är i behov av hjälp rätt vård snabbare och enklare.

Läs mer
Webbinar - Om tvångstankar och tvångsbeteenden

Onsdag den 15 november kl. 12-13 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa, denna gång med tema tvångstankar och tvångsbeteenden. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykolog Paul George Johansson

Läs mer
1 2 3 8

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram