PrataMeraPodden - Säsong 2

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2024-02-01

”Peace in our time”

Nytt avsnitt PrataMeraPodden
Gäst: Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu?

Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan. Tillsammans försöker de reda ut vårt trassliga förhållande till kropp, vikt och självvärde, samtalar om vad vi hittills vet om vad som påverkar vår vikt och om de förödande effekter aldrig så välmenande kommentarer kan få.

Välkommen att lyssna.

Lyssna här

ps. Missa inte PrataMeraPoddens spellista

I varje poddavsnitt har både gäster samt Anna själv fått önska en låt och berätta om varför valet föll just på den låten och vad den betyder. Nu finns alla önske- och inspirationslåtar samlade i en och samma spellista. Du hittar den på Spotify, PrataMeraPoddenPlaylist: Mood swings!

 

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
Välkommen till PrataMera - Kajsa Oehm

Vi hälsar Kajsa Oehm varmt välkommen till oss. Kajsa är leg. Psykoterapeut och beteendevetare med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som stress, ångest, beroendeproblematik, medberoende och skärmberoende.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram