PrataMeraPodden - Jag ska bara organisera skafferiet först

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-09-07

Många är vi som när vi egentligen behöver göra något som känns jobbigt, tungt eller rent av tråkigt, istället kommit på andra saker som behöver fixas innan vi kan ta tag i det där svåra. Helt plötsligt känns det otroligt angeläget att ta tag i den där tvätthögen, disken eller rent av sortera strumplådan. För hur kan vi fokusera på det som är så viktigt när det är oordning i strumplådan?

De flesta känner nog igen sig i att skjuta upp eller förhala saker till senare, för att sedan sitta just senare med en deadline som kryper allt närmare. Och även om vi är medvetna om det, så fortsätter vi med samma mönster. Att skjuta upp till senare, eller prokastinering som är det faktiska namnet, är temat för poddavsnittet ”Jag ska bara organisera skafferiet först”. Anna Kinnander träffar leg. psykologen, forskaren och författaren Alexander Rozental och samtalar om prokastinering. Varför fortsätter en del alltid att göra saker i sista stund, trots de negativa problem som det kan medföra? Hur kan vi förstå funktionen av uppenbart ohjälpsamma beteenden? Kan prokrastinering påverka vårt psykiska mående och vad kan man göra för att bryta sitt beteende och göra på ett annat sätt?

För dig som är nyfiken på böckerna som Alexander Rozental skrivit kan läsa mer om dem här

PrataMeraPodden är en podd där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal tillsammans med gäster som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.

Välkommen att lyssna.

 

Här kan du lyssna på podden

Mer läsning

Välkommen till PrataMera, Carina Berglund

PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Carina Berglund varmt välkommen till oss. Carina är kurator och kommer att förstärka teamet som arbetar med PrataMeras online program.

Läs mer
Webbinar - Hur blir jag vän med mina känslor?

Välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om känslor. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Kristina Nygaard som bland annat kommer att prata om hur vi kan förstå och ta bättre hand om våra känslor samt hur kan vi ta reda på om våra känslor är en resurs eller ett hinder. Du kommer även få råd om strategier för att må bättre, hur du som anhörig kan stötta och vilken hjälp som finns att få.

Läs mer
Välkommen till PrataMera, Anna Sonrei   

Vi blir fler som kan hjälpa och vi hälsar Anna Sonrei varmt välkommen till PrataMera. Anna är legitimerad psykoterapeut med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som stress, ångest och utmattning, trauma, anknytningsstörningar och emotionell instabilitet.

Läs mer
1 2 3 6

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram