PrataMeraPodden avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2024-05-20
Till dig som famlar - om hur poesi kan vara plåster för själen

Nytt avsnitt PrataMeraPodden
Gäst: Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”

I det här avsnittet har Anna Kinnander bjudit in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Tillsammans samtalar de om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal som går in på hur skrivande och kreativitet kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående. Pia berättar bland annat om hennes krokiga väg till ett bättre mående och hur Instagramkontot blev en hennes ventil för att hitta tillbaka till poesin. Hon berättar även om sina möten med vården som varit livsavgörande och hur man börjar om när livet återigen tvärnitar.

 

Lyssna här
Till dig som famlar - Pia Eriksson
Pia Erikssons bok ”Till dig som famlar”

"Med sina träffande, tröstande och tänkvärda texter vill Pia Eriksson uppmana dig att sätta ord på dina känslor och våga vara nyfiken på dig själv. Hon skriver om det svåra som varit för att det ska släppa taget och för att trösta och skapa ordning i sin aldrig sinande oreda. Hon har ramlat in i och ut ur psykiatrins väntrum och terapistolar, sökande efter svar på hur man bör leva för att få rum i sig själv. Svaret var aldrig att tygla sig för att passa in, utan att verkligen våga släppa sig själv fri. Hon skriver med en önskan om att få människor att börja kommunicera från hjärtat snarare än huvudet. Hon målar sina drömmar och fantasier i ord i hopp om att finna modet att förändras. Pia skriver för sin egen skull men delar med sig med en förhoppning om att nå fram till den som behöver hennes ord."

Mer läsning

Vill du delta i en studie om hälsa och känslomässig belastning i arbetet?

Vill du delta i ett forskningsprojekt som undersöker vilken betydelse känslomässig belastning har för medarbetares hälsa? Högskolan i Gävle söker nu deltagare till en enkätstudie till forskningsprojektet ”Hälsa och känslomässig belastning i arbetet”.

Läs mer
Öppettider nationaldagen

PrataMera håller stängt torsdag den 6/6 men har öppet igen som vanligt fredag den 7/6.

Läs mer
Internationella dagen mot ätstörningar

Den 2 juni är det internationella dagen mot ätstörningar. Dagen är instiftad för att skapa medvetenhet och öka kunskapen om ätstörningar runt om i världen. Ätstörningar är för många drabbade förknippat med starka känslor av utanförskap och skam vilket gör att det kan ta lång tid innan man söker hjälp. Det är viktigt att komma ihåg att det går att bli helt frisk och fri från en ätstörning

Läs mer
1 2 3 22

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram