PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2024-04-18
Den ofrånkomliga otillräckligheten - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

Nytt avsnitt PrataMeraPodden
Gäst: Sara Irisdotter Aldenmyr, professor i pedagogiskt arbete som forskar om lärare med fokus på etik, lärarroll, självförståelse och möten med elever.

”Otillräcklighet tolkas oftast som att något har brister och som därför måste åtgärdas”. Men tänk om det istället är tvärtom, att det faktiskt är en styrka att förstå sin otillräcklighet för att på så sätt komma framåt, ompröva och få nya perspektiv?

Citatet ovan är från Sara Irisdotter Aldenmyr, professor i pedagogiskt arbete. För visst är det så, att känslan av en viss otillräcklighet i olika situationer är nog något som vi är många som kan känna igen oss i. I vår yrkesroll, som vårdnadshavare, som människa. I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld. Samtalet tar fasta på otillräcklighetens etik, att äga vår osäkerhet och hur den kan hjälpa oss som en avlastning istället för en anklagelse. Det blir även prat om kreativitetens viktiga roll för att utvecklas, och så en önskelåt så klart.

Välkommen att lyssna.

Lyssna här

ps. Missa inte PrataMeraPoddens spellista

I varje poddavsnitt har både gäster samt Anna själv fått önska en låt och berätta om varför valet föll just på den låten och vad den betyder. Nu finns alla önske- och inspirationslåtar samlade i en och samma spellista. Du hittar den på Spotify, PrataMeraPoddenPlaylist: Mood swings!

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

I det här avsnittet har Anna Kinnander bjudit in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Tillsammans samtalar de om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal som går in på hur skrivande och kreativitet kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående.

Läs mer
Webbinar - om känslor och relationer

Varmt välkommen till ett gratis webbinarium om hur vi kan förstå våra känslor utifrån våra relationer. Föreläsningen leds av Kristina Nyggard, leg. psykoterapeut på PrataMera. Hon kommer bland att berätta om våra känslors funktion samt hur våra känslomässiga reaktioner formas redan under uppväxten. Hon kommer prata om anknytningsmönster och hur det kan ha en inverkan på våra känslor i vårt vuxna liv och våra relationer.

Läs mer
Öppettider Kristi himmelsfärdsdag

Nu vankas långhelg och ledighet och för många av oss – en efterlängtad chans till välbehövlig vila. PrataMera är stängt torsdag den 9 maj men har öppet som vanligt igen fredag 10 maj.

Läs mer
1 2 3 20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram