PrataMeraPodden avsnitt 3 - utmaningar och tips till dig som vill göra förändring

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2024-03-26
Varför våren tvekar – utmaningar och tips till dig som vill göra förändring

Nytt avsnitt PrataMeraPodden

Välkommen till PrataMeraPodden, podden som bidrar till att vi pratar mera om psykisk ohälsa, skapar modiga möten där vi lyfter fram våra rädslor och misstag och sprider lite vänlighet i världen!

Följ med när Anna Kinnander funder över råden vi ger, men själva har svårt att ta. Och hur kan vi vara hjälpta av att tolka om den ångest som väcks när vi gör förändringsarbete, som ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Till sist, rädslan att avslöjas som en bluff, imposter syndrom – hur fungerar den egentligen? Du får även med dig några hjälpsamma frågor du kan ställa dig själv för att få tag på vad som motiverar dig och på så sätt avgöra när det är dags att ta rädslan i handen och go for it!

Välkommen att lyssna. 

Lyssna här

ps. Missa inte PrataMeraPoddens spellista

I varje poddavsnitt har både gäster samt Anna själv fått önska en låt och berätta om varför valet föll just på den låten och vad den betyder. Nu finns alla önske- och inspirationslåtar samlade i en och samma spellista. Du hittar den på Spotify, PrataMeraPoddenPlaylist: Mood swings!

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram