PrataMeraPodden - Avsnitt 2 om misstag och utveckling i terapi

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2024-02-27
"Assumptions is the mother of all fuck ups" - Om misstag och utveckling i terapi

Nytt avsnitt PrataMeraPodden
Gäst: Elin Wesslander, leg. psykolog, leg. psykoterapeut (KBT) och specialist i psykologisk behandling/psykoterapi

Anna Kinnander träffar Elin Wesslander, leg. psykolog, leg. psykoterapeut (KBT) och specialist i psykologisk behandling/psykoterapi samt författare till boken ”Terapeutens misstag”. Det blir ett öppenhjärtigt samtal om vår rädsla för misstag och att göra fel. Anna och Elin delar med sig av egna misstag och pratar även om misstag utifrån en terapeuts roll och vilka konsekvenser det kan få. Vilka förväntningar kan man som patient ha på sin behandlare, och går det att vända tanken ”Jag måste göra rätt” till att snarare tänka ”Jag kommer göra fel” och möta det med nyfikenhet istället för rädsla? Till sist, om att hitta något positivt när det som skulle vara prestationsfritt blir kravfyllt. Och så två oförglömlig musikupplevelser.

Välkommen att lyssna. 

Lyssna här

ps. Missa inte PrataMeraPoddens spellista

I varje poddavsnitt har både gäster samt Anna själv fått önska en låt och berätta om varför valet föll just på den låten och vad den betyder. Nu finns alla önske- och inspirationslåtar samlade i en och samma spellista. Du hittar den på Spotify, PrataMeraPoddenPlaylist: Mood swings!

Mer läsning

Många saknar en nära vän

Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att hundratusentals personer i Sverige saknar en nära vän. Sifforna visar även tydliga skillnader mellan kvinnor och män. Drygt 9 procent av männen och 6 procent av kvinnorna svarade att de inte har en nära vän.

Läs mer
PrataMeraPodden avsnitt 4 - om tvärsäkerhet och osäkerhet i skolan och livet

I det här avsnittet bjuder Anna Kinnander in forskaren och professon Sara Irisdotter Aldenmyr till ett samtal som bottnar i hur vi istället för att tolka otillräcklighet som något negativt, se det som en styrka och en möjlighet till att vidga vår värld.

Läs mer
Webbinar - Om oro och generaliserat ångestsyndrom, GAD

Att känna oro och ångest är helt normalt. Men all oro är inte funktionell, den kan även få oss att fastna i orostankar och grubblande som kan begränsa och hindra oss från att leva det liv som vi egentligen vill leva.

Läs mer
1 2 3 19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram