PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Carina Berglund varmt välkommen till oss. Carina är kurator och kommer att förstärka teamet som arbetar med PrataMeras online program.
Hur pratar vi med våra barn och ungdomar om våra kroppar, samtycke och sex? Om rätten att säga både ja och nej till sex? Vilka kunskaper och okunskaper fortsätter vi att föra vidare till ungdomarna när det gäller sex och våra kroppar, fördomar om skillnad på upplevelse av sex mellan killar och tjejer och stereotyper både historiskt och i nutid?
Om det och mycket annat samtalar Anna Kinnander och gästen Katarina Svensson Flood, barnmorska på Ungdomsmottagningen, i senaste avsnittet av PrataMeraPodden. Katarina Svensson Flood är aktiv på sociala medier med kontot ”Sexet och reproduktionen” där hon lyfter frågor om kroppar, sex & samtyckte med fokus på barn och ungas perspektiv.
Boktips från Katarina Svensson Flood:
Allt som Maria Dufva skriver - funkar bra både till föräldrar och barn/unga samt boken Det kommer blod (som handlar om mens) av Lin Dalén.
PrataMeraPodden är en podd där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal tillsammans med gäster som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.
Välkommen att lyssna.
PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Carina Berglund varmt välkommen till oss. Carina är kurator och kommer att förstärka teamet som arbetar med PrataMeras online program.
Välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om känslor. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Kristina Nygaard som bland annat kommer att prata om hur vi kan förstå och ta bättre hand om våra känslor samt hur kan vi ta reda på om våra känslor är en resurs eller ett hinder. Du kommer även få råd om strategier för att må bättre, hur du som anhörig kan stötta och vilken hjälp som finns att få.
Många är vi som när vi egentligen behöver göra något som känns jobbigt, tungt eller rent av tråkigt, istället kommit på andra saker som behöver fixas innan vi kan ta tag i det där svåra. Helt plötsligt känns det otroligt angeläget att ta tag i den där tvätthögen, disken eller rent av sortera strumplådan. För hur kan vi fokusera på det som är så viktigt när det är oordning i strumplådan?