Poddpremiär!

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-06-22
“Wear it like a crown”

Äntligen är PrataMera-podden här. En podd där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal med både gäster och våra egna behandlare som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.

Ännu en podd?

Ja men visst! Vi vill verka för att vi ska prata mera. Om vi lär oss och uppmuntras att prata om våra känslor blir det lättare att förebygga och återhämta sig från psykisk ohälsa. Och det är det som är syftet med vår podd. Vi vill öppna upp för mer och fler samtal där vi sänker garden och vågar prata och vågar ställa frågor om psykisk ohälsa.


Under sommaren kommer vi att bjuda er på avsnitt och samtal med vitt skilda ämnen och gäster. Ni kommer att få ta del av intervjuer, frågor och svar och en och annan betraktelse tillsammans med vår legitimerade psykolog Anna Kinnander.


De två första avsnittet kan ni lyssna på redan nu. Det första är ett lite kortare avsnitt där Anna berättar mer om bakgrunden till podden, varför det är så viktigt med misslyckanden och vad är egentligen grejen med metal?


I det andra har Anna bjudit in journalisten och författaren, och poddskaparen till ”Ätstörningspodden”, Anna Ehn för att samtala kring just ämnet Ätstörningar. För er som deltog, eller som tagit del i efterhand av vår senaste öppna föreläsning, känner igen gästen Anna Ehn, som var med även där och samtalade kring ämnet. I podden blir det ett djupare och längre samtal där Anna & Anna pratar om vad ätstörningar är egentligen, faran med ”the single story”, vad som kan låta sunt för några är rena rama triggers för andra. Och så berättar Anna E om varför hon valt just sin önskelåt.


Välkommen att lyssna.

-> Här kan du lyssna på PrataMeraPodden

Mer läsning

PrataMeraPodden avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

I det här avsnittet har Anna Kinnander bjudit in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Tillsammans samtalar de om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal som går in på hur skrivande och kreativitet kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående.

Läs mer
Webbinar - om känslor och relationer

Varmt välkommen till ett gratis webbinarium om hur vi kan förstå våra känslor utifrån våra relationer. Föreläsningen leds av Kristina Nyggard, leg. psykoterapeut på PrataMera. Hon kommer bland att berätta om våra känslors funktion samt hur våra känslomässiga reaktioner formas redan under uppväxten. Hon kommer prata om anknytningsmönster och hur det kan ha en inverkan på våra känslor i vårt vuxna liv och våra relationer.

Läs mer
Öppettider Kristi himmelsfärdsdag

Nu vankas långhelg och ledighet och för många av oss – en efterlängtad chans till välbehövlig vila. PrataMera är stängt torsdag den 9 maj men har öppet som vanligt igen fredag 10 maj.

Läs mer
1 2 3 20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram