Poddpremiär!

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-06-22
“Wear it like a crown”

Äntligen är PrataMera-podden här. En podd där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal med både gäster och våra egna behandlare som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.

Ännu en podd?

Ja men visst! Vi vill verka för att vi ska prata mera. Om vi lär oss och uppmuntras att prata om våra känslor blir det lättare att förebygga och återhämta sig från psykisk ohälsa. Och det är det som är syftet med vår podd. Vi vill öppna upp för mer och fler samtal där vi sänker garden och vågar prata och vågar ställa frågor om psykisk ohälsa.


Under sommaren kommer vi att bjuda er på avsnitt och samtal med vitt skilda ämnen och gäster. Ni kommer att få ta del av intervjuer, frågor och svar och en och annan betraktelse tillsammans med vår legitimerade psykolog Anna Kinnander.


De två första avsnittet kan ni lyssna på redan nu. Det första är ett lite kortare avsnitt där Anna berättar mer om bakgrunden till podden, varför det är så viktigt med misslyckanden och vad är egentligen grejen med metal?


I det andra har Anna bjudit in journalisten och författaren, och poddskaparen till ”Ätstörningspodden”, Anna Ehn för att samtala kring just ämnet Ätstörningar. För er som deltog, eller som tagit del i efterhand av vår senaste öppna föreläsning, känner igen gästen Anna Ehn, som var med även där och samtalade kring ämnet. I podden blir det ett djupare och längre samtal där Anna & Anna pratar om vad ätstörningar är egentligen, faran med ”the single story”, vad som kan låta sunt för några är rena rama triggers för andra. Och så berättar Anna E om varför hon valt just sin önskelåt.


Välkommen att lyssna.

-> Här kan du lyssna på PrataMeraPodden

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram