Poddpremiär!

PrataMeraPodden. Bild visar en stol samt en mikrofon
PrataMera
2023-06-22
“Wear it like a crown”

Äntligen är PrataMera-podden här. En podd där du som lyssnar får ta del av vänliga, sårbara och modiga samtal med både gäster och våra egna behandlare som berör olika aspekter och ämnen av psykisk ohälsa.

Ännu en podd?

Ja men visst! Vi vill verka för att vi ska prata mera. Om vi lär oss och uppmuntras att prata om våra känslor blir det lättare att förebygga och återhämta sig från psykisk ohälsa. Och det är det som är syftet med vår podd. Vi vill öppna upp för mer och fler samtal där vi sänker garden och vågar prata och vågar ställa frågor om psykisk ohälsa.


Under sommaren kommer vi att bjuda er på avsnitt och samtal med vitt skilda ämnen och gäster. Ni kommer att få ta del av intervjuer, frågor och svar och en och annan betraktelse tillsammans med vår legitimerade psykolog Anna Kinnander.


De två första avsnittet kan ni lyssna på redan nu. Det första är ett lite kortare avsnitt där Anna berättar mer om bakgrunden till podden, varför det är så viktigt med misslyckanden och vad är egentligen grejen med metal?


I det andra har Anna bjudit in journalisten och författaren, och poddskaparen till ”Ätstörningspodden”, Anna Ehn för att samtala kring just ämnet Ätstörningar. För er som deltog, eller som tagit del i efterhand av vår senaste öppna föreläsning, känner igen gästen Anna Ehn, som var med även där och samtalade kring ämnet. I podden blir det ett djupare och längre samtal där Anna & Anna pratar om vad ätstörningar är egentligen, faran med ”the single story”, vad som kan låta sunt för några är rena rama triggers för andra. Och så berättar Anna E om varför hon valt just sin önskelåt.


Välkommen att lyssna.

-> Här kan du lyssna på PrataMeraPodden

Mer läsning

Välkommen till PrataMera, Carina Berglund

PrataMera fortsätter att växa och vi blir fler som kan hjälpa. Vi hälsar Carina Berglund varmt välkommen till oss. Carina är kurator och kommer att förstärka teamet som arbetar med PrataMeras online program.

Läs mer
Webbinar - Hur blir jag vän med mina känslor?

Välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om känslor. Föreläsningen leds av vår legitimerade psykoterapeut Kristina Nygaard som bland annat kommer att prata om hur vi kan förstå och ta bättre hand om våra känslor samt hur kan vi ta reda på om våra känslor är en resurs eller ett hinder. Du kommer även få råd om strategier för att må bättre, hur du som anhörig kan stötta och vilken hjälp som finns att få.

Läs mer
PrataMeraPodden - Jag ska bara organisera skafferiet först

Många är vi som när vi egentligen behöver göra något som känns jobbigt, tungt eller rent av tråkigt, istället kommit på andra saker som behöver fixas innan vi kan ta tag i det där svåra. Helt plötsligt känns det otroligt angeläget att ta tag i den där tvätthögen, disken eller rent av sortera strumplådan. För hur kan vi fokusera på det som är så viktigt när det är oordning i strumplådan?

Läs mer
1 2 3 6

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram