När kan man gå vidare till en ny partner?

När kan man gå vidare till en ny partner?
PrataMera
2017-07-11

"Hej. Det jag undrar är om jag bör skämmas om jag och en kille i min umgängeskrets haft som en ”halvdålig/bra” relation i en dryg månads tid och jag skrivit med andra under tiden, och han vetat om det (och varit okej med det), men nu börjat bestämma mig för att träffa andra?

Jag har talat om hur jag tänker om oss och trodde han förstod. Men så kom han hit nu över midsommar (planerat)& är väldigt bra vänner så hängde hela tiden. MEN, så råkade det vara hans födelsedag (vilket jag helt missat), och han sov över. Så vi hade sex trots ett perfekt avslut där sommaren började och han stack. Jag ville inte avvisa honom igen som jag gjort sen han kom tillbaka så nu måste han tro att jag öppnade upp det igen.

Hade själv mitt livs deppigaste födelsedag i år och hade inte hjärta att krossa hans hjärta mer/vara fortsatt kylig en sådan viktig dag för honom. Det var det bästa alternativet jag såg, hade ju INGET planerat. Var fel.

NÄR kan jag gå vidare till en ny partner utan att de blir fult?"

Hej, tack för din fråga.

När det gäller relationer finns det långt ifrån alltid ett självklart svar. Oftast är det en process där det tar tid att komma fram till att det inte fungerar att vara tillsammans längre. Många gånger påverkas vi också av saker som barn, hus, ekonomi eller vad andra människor tycker. Jag tycker det du gjort: att vara öppen och ärlig och pratat med din kille är ett väldigt bra sätt att hantera situationen på och absolut inget du behöver skämmas för. Ibland kan ju sådana situationer väcka starka känsloreaktioner hos partnern vilket förstås kan bli väldigt jobbigt, men har man pratat med den andre och varit uppriktig så kan man egentligen inte göra så mycket mer. I ditt fall verkar dessutom din partner varit okej med det hela.

Vad gäller sexet så tänker jag att det kan hända att han tror som du skriver men det behöver inte vara så. För vissa människor är sex starkt förknippat med en relation och känslor för varandra och för andra behöver inte det inte var något annat än just en skön och intim stund tillsammans. Vi ska heller inte glömma bort att sex är en otroligt stark drivkraft, vilket gör att det långt ifrån alltid är lätt att stå emot när vi blir upphetsade. Om du är orolig för hur han tänker efter att ni haft sex så gör som tidigare – prata med honom och berätta att det inte förändrar dina känslor kring er relation.

När det gäller att gå vidare till en ny partner finns det egentligen ingen annan än du själv som kan svara på det. Det finns inget rätt eller fel. Om du känner att du är känslomässigt redo att gå vidare så kan du göra det. Om du är osäker kan det kanske vara bättre att vänta. Ibland kan man kanske tänka att andra kommer att komma med åsikter eller tycka saker om man träffar någon ny, men som jag skrev i början är det en process där man kanske varit på väg att lämna under flera månaders tid. Däremot kan det vara schyst att sköta det på ett snyggt sätt, speciellt om du vet att den andre fortfarande känner något för dig.

Lycka till!

Mer läsning: Jag vill inte vänta på honom livet ut

Mer läsning

Jag tror inte på mig själv

Läsarfråga: Jag har nästan i hela mitt liv jämfört mig med andra människor och aldrig riktigt trott på min egen förmåga vilket har bidragit till att jag inte vågat vissa saker som att utbilda mig osv. Nu är jag 52 år, ska separera, har haft en lång period där mitt barn har varit sjuk, är utan jobb och jag bara känner hur allt bara står stilla. Är också i klimakteriet med en massa besvär. Har så svårt att acceptera alla dessa förändringar i mitt liv och min kropp och allt som sker. Vad ska jag göra?

Läs mer
Jag har höga krav på mig själv

Läsarfråga: Jag har väldigt höga krav på mig själv vilket jag mår dåligt av, men samtidigt vill jag prestera bra och nå mina höga mål i min idrott, hur gör man då? Problemet är också att jag ställer höga krav inom allt. Jag är inte nöjd med mitt utseende på ett sätt som inte går att förändra [....] Jag är dessutom ofta nedstämd, och stressad över skola, kompisar och träning (hinner ej med det jag vill).

Läs mer
Kan jag göra något åt mitt obehag för folksamlingar?

Läsarfråga: Jag tycker det är jobbigt och känner obehag i stora folksamlingar. Jag har känt så så länge jag kan minnas och det har blivit svårare med åren. Jag tycker att det går bra när jag är med vänner och så men så fort det blir fler människor blir det värre. Går det att göra något åt det?

Läs mer
1 2 3 23

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram