När kan man gå vidare till en ny partner?

När kan man gå vidare till en ny partner?
PrataMera
2017-07-11

"Hej. Det jag undrar är om jag bör skämmas om jag och en kille i min umgängeskrets haft som en ”halvdålig/bra” relation i en dryg månads tid och jag skrivit med andra under tiden, och han vetat om det (och varit okej med det), men nu börjat bestämma mig för att träffa andra?

Jag har talat om hur jag tänker om oss och trodde han förstod. Men så kom han hit nu över midsommar (planerat)& är väldigt bra vänner så hängde hela tiden. MEN, så råkade det vara hans födelsedag (vilket jag helt missat), och han sov över. Så vi hade sex trots ett perfekt avslut där sommaren började och han stack. Jag ville inte avvisa honom igen som jag gjort sen han kom tillbaka så nu måste han tro att jag öppnade upp det igen.

Hade själv mitt livs deppigaste födelsedag i år och hade inte hjärta att krossa hans hjärta mer/vara fortsatt kylig en sådan viktig dag för honom. Det var det bästa alternativet jag såg, hade ju INGET planerat. Var fel.

NÄR kan jag gå vidare till en ny partner utan att de blir fult?"

Hej, tack för din fråga.

När det gäller relationer finns det långt ifrån alltid ett självklart svar. Oftast är det en process där det tar tid att komma fram till att det inte fungerar att vara tillsammans längre. Många gånger påverkas vi också av saker som barn, hus, ekonomi eller vad andra människor tycker. Jag tycker det du gjort: att vara öppen och ärlig och pratat med din kille är ett väldigt bra sätt att hantera situationen på och absolut inget du behöver skämmas för. Ibland kan ju sådana situationer väcka starka känsloreaktioner hos partnern vilket förstås kan bli väldigt jobbigt, men har man pratat med den andre och varit uppriktig så kan man egentligen inte göra så mycket mer. I ditt fall verkar dessutom din partner varit okej med det hela.

Vad gäller sexet så tänker jag att det kan hända att han tror som du skriver men det behöver inte vara så. För vissa människor är sex starkt förknippat med en relation och känslor för varandra och för andra behöver inte det inte var något annat än just en skön och intim stund tillsammans. Vi ska heller inte glömma bort att sex är en otroligt stark drivkraft, vilket gör att det långt ifrån alltid är lätt att stå emot när vi blir upphetsade. Om du är orolig för hur han tänker efter att ni haft sex så gör som tidigare – prata med honom och berätta att det inte förändrar dina känslor kring er relation.

När det gäller att gå vidare till en ny partner finns det egentligen ingen annan än du själv som kan svara på det. Det finns inget rätt eller fel. Om du känner att du är känslomässigt redo att gå vidare så kan du göra det. Om du är osäker kan det kanske vara bättre att vänta. Ibland kan man kanske tänka att andra kommer att komma med åsikter eller tycka saker om man träffar någon ny, men som jag skrev i början är det en process där man kanske varit på väg att lämna under flera månaders tid. Däremot kan det vara schyst att sköta det på ett snyggt sätt, speciellt om du vet att den andre fortfarande känner något för dig.

Lycka till!

Mer läsning: Jag vill inte vänta på honom livet ut

Mer läsning

Går det att komma tillbaka efter ett utmattningsyndrom?

Läsarfråga: Ställer en fråga åt min bror som har utmattningssyndrom. Han är orolig och rädd för allt och han har tappat sitt korttidsminne. Han jobbade som chef i 6 månader. Även innan dess har han alltid varit högpresterande. Undrar om han någonsin kan bli bättre? Han får antipsykotiska läkemedel och försöker ha bra rutiner nu.

Läs mer
Jag är en person som oroar mig för allt - vad kan jag göra?

Läsarfråga: "Hej, jag är en person som oroar mig för allt. Jag studerar och kommer ta examen om ett halvår, men redan nu tänker jag mycket på att jag inte har boende, jobb eller relation. "

Läs mer
Hur ska jag tackla min smärta?

Läsarfråga: Jag är sjukskriven efter en diskbråcksoperation. Jag har långvarig smärta sedan flera år och har behövt ta starka mediciner för att klara att jobba. Nu mår jag jättedåligt, klarar ingen fysisk kontakt. Min smärta har inte blivit direkt bättre efter operation men det är för tidigt att säga något än 5 veckor sedan operation. Har mer eller mindre ångest hela tiden och känner att jag och min man kommer längre ifrån varandra för varje dag som går. Vet inte var jag ska börja för att tackla detta?

Läs mer
1 2 3 25

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram