fbpx
"Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet"
#

“Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet”

Det kom ett brev till oss från en person som deltagit i vårt terapiprogram för stresshantering. Personen har själv gett oss lov att publicera det i sin helhet.

”Efter flera år inom vårdyrket med nattarbete och ett konstant stresspåslag fick jag betala ett högt pris. Stressen hade satt sig i min kropp som en ny inneboende objuden gäst. Mitt inre befann sig i ett konstant stresstillstånd. Höga ljud, ljud överlag, sorlet av människor som pratar, folksamlingar, spädde på stressen. Att bli avbruten, få nya arbetsuppgifter och inte få tänka klart med det man höll på med för stunden. Spänningar i nacke, axlar, rygg, en dåligt fungerande mage. Somnade på kudden innan jag knappt hunnit lägga mig. Trött när jag vaknade på morgonen.

Jag tog steget och bokade videosamtal med en psykolog på pratamera.nu. Efter några samtal och en etablerad kontakt erbjöds jag att gå ett iKBT-program om stresshantering. Min första tanke var ”Hur ska jag orka? Mera krav, saker jag behöver lösa”. Men upplevelsen blev så totalt överraskande positivt.

En screening av mitt välmående och stressnivå gjordes i början och i slutet av programmet. Att få svar på frågor veckovis och att upplevelsen av stress hade varit skyhög men i slutet av programmet låg på mera normala nivåer, gav mig sådan energi och livsglädje. Min psykolog betonade att jag hade blivit utsatt för hög stress under lång tid på mitt arbete och att det var viktigt att bli medveten om att det skulle ta tid att komma ner i stressnivå, förändra mitt sätt att tänka och reagera på stressfaktorer. Vad jag kan påverka och inte.

Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet och är oerhört tacksam för det fina bemötandet och hjälpen jag fått. Det är nog så att när man är väldigt stressad inser man inte alltid hur långt det har gått. Man blir fartblind. Att då få stanna upp, fundera, reflektera, få hjälp att jobba med sin stress är så otroligt värdefullt. Mitt råd är att våga stanna upp och ta hjälp.”

Helt okej för mig att använda det jag skrivit i era kanaler!”

Stort tack för att du delade med dig av din resa med oss. Vi är så glada att få ta del av dina upplevelser och erfarenheter av terapin och att du idag mår bättre!

Tveka inte att ta kontakt om du känner att du skulle behöva prata med någon för att komma vidare. Hos oss på Pratamera kan du få stöd genom video-, röst- och chattsamtal, delta i grupper eller ett terapiprogram.

Ta hand om dig!

Vill du lära dig mer om psykisk (o)hälsa? När du registrerar dig för våra nyhetsbrev, får du kostnadsfritt några gånger i månaden tips om nya bloggtexter från våra psykologer, svar på läsarfrågor, andra relevanta nyheter och vilka gruppträffar och webbinarier du kan anmäla dig till den närmaste tiden m.m. Du kan när som helst avregistrera dig om du inte längre vill få nyhetsbreven.

Related Posts

Leave a comment