Mer läsning

PrataMeraPodden - Avsnitt 6

PrataMeraPodden - Avsnitt 6. Varför fortsätter en del människor alltid att göra saker i sista stund, trots de negativa problem som det kan medföra? Hur kan vi förstå funktionen av uppenbart ohjälpsamma beteenden? Kan prokrastinering påverka vårt psykiska mående och vad kan man göra för att bryta sitt beteende och göra på ett annat sätt? I det här poddavsnittet samtalar Anna Kinnander tillsammans med Alexander Rozental, leg. psykolog, forskare och författare om prokrastinering – att ständigt skjuta upp eller förhala saker som behöver göras till en speciell tid till senare istället för att ta tag i det direkt, trots att vi vet att det kan få negativa konsekvenser.

Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik:
Moment of truth, Gang Starr
Bogus Operandi, The Hives

Läs mer
PrataMeraPodden - Avsnitt 4

PrataMeraPodden - Avsnitt 4. Anna Kinnander och gästen Katarina Svensson Flood, barnmorska på Ungdomsmottagningen samtalar om hur vi pratar med våra barn och ungdomar om våra kroppar, samtycke och sex. Om rätten att säga både ja och nej till sex, vilka kunskaper och okunskaper fortsätter vi att föra vidare till ungdomarna när det gäller sex och våra kroppar, fördomar om skillnad på upplevelse av sex mellan killar och tjejer och stereotyper både historiskt och i nutid. Katarina Svensson Flood är aktiv på sociala medier med kontot ”Sexet och reproduktionen” där hon lyfter frågor om kroppar, sex & samtyckte med fokus på barn och ungas perspektiv.

Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik:
Unstoppable, Sia
The kids are alright, The Who

Läs mer
PrataMeraPodden - Avsnitt 3

PrataMeraPodden - Avsnitt 3. Hur är vårt förhållande till framgång och misslyckanden? Varför är vi så rädda för att misslyckas eller är så snabba på att ta avstånd från någon som samhället menar har misslyckats? Och vad innebär det egentligen när vi pratar om misslyckanden? Anna Kinnander träffar Samuel West, leg. psykolog, doktor i organisationspsykologi och grundare av ”Museum of Failure”. Om varför misslyckanden är en nödvändig del för utveckling och förändring, att vara modig för att vara sårbar och att man kanske bör äta en marshmallow när det finns möjlighet istället för att vänta på några fler om en stund.

Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik:
Sounds like a melody, Alphaville
Failure, Annika Norlin

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram