Mer läsning

PrataMeraPodden - avsnitt 9

Anna Kinnander möter Mattias Myrälf, leg. psykolog som arbetar i och utvecklar svensk primärvård. Tillsammans samtalar de om hur vården för psykisk ohälsa kan se ut i framtiden, vilka utmaningar som finns och hur vi med hjälp av nya synsätt kan hitta andra vägar för att korta vårdköer och kunna erbjuda de som är i behov av hjälp rätt vård snabbare och enklare. De pratar även om att se på den psykiska vården som en naturlig del av hälsovården, att det kanske inte alltid handlar om att bli ”botad” utan snarare få verktyg på vägen genom livet för ett hållbart mående.
Här kan du lyssna på avsnittets önske- och inspirationsmusik:
Ivriga bävrar, Kreti & Pleti
Mission Impossible, TV theme

Läs mer
PrataMeraPodden - Avsnitt 8

PrataMeraPodden - Avsnitt 8. Anna Kinnander har bjudit in kollegorna Paul George Johansson, leg. psykolog och Mattias Norlin, leg. psykoterapeut och tillsammans pratar de om psykisk ohälsa och berättar om hur man kan ta ett första steg mot ett bättre mående.
Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik samt se boktipset:
Don´t worry, be happy, Bobby McFerrin
I can see the change, Celeste

Boktips: Världen av igår, Stefan Zweig

Läs mer
PrataMeraPodden - Avsnitt 7

PrataMeraPodden - Avsnitt 7. Anna Kinnander kopplar upp sig på Teams och träffar Gisela Ståle, grundare till Instagram-kontot Brodera ut texten. Det blir ett öppenhjärtigt samtal om att hitta vägen ut och fram efter återkommande utmattningar och långtidssjukskrivningar, acceptans för att stå tillbaka och välja bort för att läka, att tillåta sig själv att må bra även fast man mår dåligt, hur humor kan hjälpa till att bryta en negativ spiral och så ett nytt begrepp - komalåt.

Här kan du lyssna på avsnittets önskemusik:
Adios amigos, Marit Bergman och Cecilia Nordlund
Missionary Man, Eurythmics

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram