Mer läsning

Avsnitt 5 - om hur poesi kan vara plåster för själen

Anna Kinnander bjuder in Pia Eriksson, skaparen av Instagramkontot ”Korsdragspoesi” och författare till boken ”Till dig som famlar”. Vi får lyssna till ett varmt och nära samtal om hur vi kan mötas i det aviga och bli stärkta av att veta att det kommer bli bättre. Tillsammans pratar de om hur skrivandet och kreativiteten kan vara till hjälp för att både hantera och bearbeta sitt mående. Pia berättar bland annat om hennes krokiga väg till ett bättre mående, hur Instagramkontot blev en hennes ventil för att hitta tillbaka till poesin, möten med vården som varit livsavgörande och hur man börjar om när livet återigen svänger i 90 grader.
Här kan du lyssna på avsnittets önske- och inspirationsmusik:
Stark & Sårbar, Moonica Mac
Girl Laying Down, Anna Ternheim

Läs mer
Varför våren tvekar – utmaningar och tips till dig som vill göra förändring

Följ med när Anna Kinnander funder över råden vi ger, men själva har svårt att ta. Och hur kan vi vara hjälpta av att tolka om den ångest som väcks när vi gör förändringsarbete, som ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Till sist, rädslan att avslöjas som en bluff, imposter syndrom – hur fungerar den egentligen? Du får även med dig några hjälpsamma frågor du kan ställa dig själv för att få tag på vad som motiverar dig och på så sätt avgöra när det är dags att ta rädslan i handen och go for it!
Här kan du lyssna på avsnittets önske- och inspirationsmusik:
A change is gonna come, Sam Cooke

Läs mer
Assumption is the mother of all fuck ups - Om misstag och utveckling i terapi

Anna Kinnander träffar Elin Wesslander, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i psykologisk behandling samt författare till boken ”Terapeutens misstag”.
Ett öppenhjärtigt samtal om vår rädsla för misstag och att göra fel. Går det att vända tanken ”Jag måste göra rätt” till att snarare tänka ”Jag kommer göra fel” och möta det med nyfikenhet istället för rädsla? Vidare pratar de både om egna misstag och om misstag utifrån en terapeuts roll och vilka konsekvenser det kan få. Till sist, om att hitta något positivt när det som skulle vara prestationsfritt blir kravfyllt. Och så två oförglömliga musikupplevelser.
Här kan du lyssna på avsnittets önske- och inspirationsmusik:
Kräm (så nära får ingen gå), kent
The Obvious Child, Paul Simon

Läs mer
1 2 3 5

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram