Min partner hade bättre sex med en annan - nu klarar jag inte av närhet

Min partner hade bättre sex med en annan - nu klarar jag inte av närhet. En man sitter på en sängkant och lutar sitt huvud i sina händer.
PrataMera
2021-11-17

"Hur kommer jag över att min kvinna sagt till mig att hon haft bättre sex med en annan man? Kan inte ha närhet med henne mer utan att det hon sagt kommer upp i mitt huvud. Vi har pratat om det men hon säger att hon står för vad hon sagt men att det är mig hon älskar. Det andra var bara sex. (Vilket jag vet att det inte var). Hon har nu ändrat versionen att med honom var det sex medan vi älskar med varandra."

Hej och tack för din fråga.

Vi har fått in din fråga där du beskriver vad jag tänker är ett samtal med din partner. Din partner har berättat att hon haft bättre sex med en annan man. Du beskriver att det har gett konsekvenser för er intimitet och att det också påverkar hur du tänker och känner om era möten och er kontakt. Det låter som att känslor av osäkerhet har väckts hos dig, kanske upplever du osäkerhet och känner dig “betygsatt”, vilket inte är någonting som blir hjälpsamt i sexuella situationer då man behöver kunna känna sig trygg och avslappnad.

Hur länge sedan är det ni hade det här samtalet?

Det verkar som att du och din partner sedan försökt samtala om det här och att hon ändrat sin version till att säga att ni två älskar, medan hon hade sex med den här andra personen. Vad är skillnaden för dig? Jag gissar att din partner försöker förmedla en känsla; att hon verkligen njuter av att vara med dig och att den sexuella situationen med den andra personen hade andra förutsättningar. Kanske vågade din partner släppa loss mer i situationen med den andre. Kanske var din partner i en annan livssituation och ålder som gjorde att hon reagerade annorlunda.

Ett bra sexliv handlar om hur väl man känner sig själv och hur trygg man är i sina möten och i sin kontakt med sin partner. Den tillitsbrist som uppstått mellan er har skapat en låsning.

Vad behöver du för att återfå tryggheten och förtroendet? Hur behöver ni få prata om er intimitet och sexliv för att komma framåt?

Och, om du skulle önska en förbättring/förändring, mellan er rent intimt, vad skulle det innebära för dig? Jag skulle rekommendera dig att ge dig själv tid att tänka på hur det här blir för dig och vad det väcker och att du väljer ett passande tillfälle att försöka prata med din partner om den här situationen och om låsningarna som den skapat. Om du känner behov av att få hjälp att sätta ord på dina känslor och funderingar, vänd dig till någon du känner förtroende för. Om du inte har någon som du känner dig bekväm att prata med, kan det vara en god idé att prata med någon utomstående som kan hjälpa dig fundera och sätta ord på det du känner på ett konstruktivt sätt.

Ta hand om dig!

Mer läsning

Går det att komma tillbaka efter ett utmattningsyndrom?

Läsarfråga: Ställer en fråga åt min bror som har utmattningssyndrom. Han är orolig och rädd för allt och han har tappat sitt korttidsminne. Han jobbade som chef i 6 månader. Även innan dess har han alltid varit högpresterande. Undrar om han någonsin kan bli bättre? Han får antipsykotiska läkemedel och försöker ha bra rutiner nu.

Läs mer
Jag är en person som oroar mig för allt - vad kan jag göra?

Läsarfråga: "Hej, jag är en person som oroar mig för allt. Jag studerar och kommer ta examen om ett halvår, men redan nu tänker jag mycket på att jag inte har boende, jobb eller relation. "

Läs mer
Hur ska jag tackla min smärta?

Läsarfråga: Jag är sjukskriven efter en diskbråcksoperation. Jag har långvarig smärta sedan flera år och har behövt ta starka mediciner för att klara att jobba. Nu mår jag jättedåligt, klarar ingen fysisk kontakt. Min smärta har inte blivit direkt bättre efter operation men det är för tidigt att säga något än 5 veckor sedan operation. Har mer eller mindre ångest hela tiden och känner att jag och min man kommer längre ifrån varandra för varje dag som går. Vet inte var jag ska börja för att tackla detta?

Läs mer
1 2 3 25

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram