Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet

Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet - En kvinna sitter på sin balkong och blundar mot solen
PrataMera
2023-05-22

Det kom ett brev till oss från en person som deltagit i vårt terapiprogram för stresshantering. Personen har själv gett oss lov att publicera det i sin helhet.

”Efter flera år inom vårdyrket med nattarbete och ett konstant stresspåslag fick jag betala ett högt pris. Stressen hade satt sig i min kropp som en ny inneboende objuden gäst. Mitt inre befann sig i ett konstant stresstillstånd. Höga ljud, ljud överlag, sorlet av människor som pratar, folksamlingar, spädde på stressen. Att bli avbruten, få nya arbetsuppgifter och inte få tänka klart med det man höll på med för stunden. Spänningar i nacke, axlar, rygg, en dåligt fungerande mage. Somnade på kudden innan jag knappt hunnit lägga mig. Trött när jag vaknade på morgonen.

Jag tog steget och bokade videosamtal med en psykolog på pratamera.nu. Efter några samtal och en etablerad kontakt erbjöds jag att gå ett iKBT-program om stresshantering. Min första tanke var "Hur ska jag orka? Mera krav, saker jag behöver lösa". Men upplevelsen blev så totalt överraskande positivt.

En screening av mitt välmående och stressnivå gjordes i början och i slutet av programmet. Att få svar på frågor veckovis och att upplevelsen av stress hade varit skyhög men i slutet av programmet låg på mera normala nivåer, gav mig sådan energi och livsglädje. Min psykolog betonade att jag hade blivit utsatt för hög stress under lång tid på mitt arbete och att det var viktigt att bli medveten om att det skulle ta tid att komma ner i stressnivå, förändra mitt sätt att tänka och reagera på stressfaktorer. Vad jag kan påverka och inte.

Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet och är oerhört tacksam för det fina bemötandet och hjälpen jag fått. Det är nog så att när man är väldigt stressad inser man inte alltid hur långt det har gått. Man blir fartblind. Att då få stanna upp, fundera, reflektera, få hjälp att jobba med sin stress är så otroligt värdefullt. Mitt råd är att våga stanna upp och ta hjälp.”

Helt okej för mig att använda det jag skrivit i era kanaler!”

Stort tack för att du delade med dig av din resa med oss. Vi är så glada att få ta del av dina upplevelser och erfarenheter av terapin och att du idag mår bättre!

Mer läsning

Varför försvinner inte min panikångest?

Läsarfråga: "Jag har haft panikångest i ca 7 år och jag får det av en specifik sak jag gör exakt varje dag men ändå försvinner det ej trots att jag utsätter mig för det varje morgon."

Läs mer
Hur får jag hjälp att bota min återkommande depression?

Läsarfråga: "Hej! Hur kan jag bli av med min depression som jag får varje år sen 33 år tillbaka?"

Läs mer
Varför är jag deppig utan anledning?

Läsarfråga: ”Hej, jag har känt mej nedstämd under flera veckor nu, jag vet inte varför, jag är nog deprimerad för alla symtom på depression stämmer in på mej. Jag har ingen anledning att vara deprimerad men jag som alltid är glad i vanliga fall, mår dåligt nu och har tappat all min självkänsla jag är lätt irriterad och känner inte glädje över nånting, jag är trött och vaknar ofta när jag sover, depressionen kom under semestern och nu har jag jobbat en vecka och känner mej fortfarande likadan, snälla hjälp mej.”

Läs mer
1 2 3 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram