Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet

Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet - En kvinna sitter på sin balkong och blundar mot solen
PrataMera
2023-05-22

Det kom ett brev till oss från en person som deltagit i vårt terapiprogram för stresshantering. Personen har själv gett oss lov att publicera det i sin helhet.

”Efter flera år inom vårdyrket med nattarbete och ett konstant stresspåslag fick jag betala ett högt pris. Stressen hade satt sig i min kropp som en ny inneboende objuden gäst. Mitt inre befann sig i ett konstant stresstillstånd. Höga ljud, ljud överlag, sorlet av människor som pratar, folksamlingar, spädde på stressen. Att bli avbruten, få nya arbetsuppgifter och inte få tänka klart med det man höll på med för stunden. Spänningar i nacke, axlar, rygg, en dåligt fungerande mage. Somnade på kudden innan jag knappt hunnit lägga mig. Trött när jag vaknade på morgonen.

Jag tog steget och bokade videosamtal med en psykolog på pratamera.nu. Efter några samtal och en etablerad kontakt erbjöds jag att gå ett iKBT-program om stresshantering. Min första tanke var "Hur ska jag orka? Mera krav, saker jag behöver lösa". Men upplevelsen blev så totalt överraskande positivt.

En screening av mitt välmående och stressnivå gjordes i början och i slutet av programmet. Att få svar på frågor veckovis och att upplevelsen av stress hade varit skyhög men i slutet av programmet låg på mera normala nivåer, gav mig sådan energi och livsglädje. Min psykolog betonade att jag hade blivit utsatt för hög stress under lång tid på mitt arbete och att det var viktigt att bli medveten om att det skulle ta tid att komma ner i stressnivå, förändra mitt sätt att tänka och reagera på stressfaktorer. Vad jag kan påverka och inte.

Jag har idag en betydligt bättre livskvalitet och är oerhört tacksam för det fina bemötandet och hjälpen jag fått. Det är nog så att när man är väldigt stressad inser man inte alltid hur långt det har gått. Man blir fartblind. Att då få stanna upp, fundera, reflektera, få hjälp att jobba med sin stress är så otroligt värdefullt. Mitt råd är att våga stanna upp och ta hjälp.”

Helt okej för mig att använda det jag skrivit i era kanaler!”

Stort tack för att du delade med dig av din resa med oss. Vi är så glada att få ta del av dina upplevelser och erfarenheter av terapin och att du idag mår bättre!

Mer läsning

Hur kan jag våga lita på och stå upp för mig själv?

Läsarfråga: ”Hur ska jag lära mig att lita på mig själv och stå upp för mig själv? Hur lär jag mig att förstå vad jag SJÄLV står för?”

Läs mer
Mitt självförtroende ger mig problem i arbetslivet, vad ska jag göra?

Läsarfråga: Hur bygger man upp sitt självförtroende? Blir problem i mitt arbete. Försöker vara trevlig o ger komplimanger till ny personal o gör mitt bästa. Ändå får ingen chans vara kvar. Inte ens som timanställd.

Läs mer
Hur blir jag fri från trauman - utan att rota i det jobbiga?

Läsarfråga: ”Jag har varit med om flera hundra trauman. Jag kan inte längre se på otäcka filmer, höra otäck musik eller höra om mord, fast att det jag varit med om handlat om något helt annat."

Läs mer
1 2 3 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram