Jag är nedbruten av mitt senaste förhållande, hur blir jag lycklig igen?

Jag är nedbruten av mitt senaste förhållande. En man ligger på en säng och gömmer sitt ansikte i händerna
PrataMera
2022-01-03

"Hej. Blivit riktigt sårad och nedbruten av mitt senaste förhållande på 6 år. Jag gav mer av min kärlek än vad jag fick tillbaka av henne. Hon lider av psykisk ohälsa, men jag alltid stått vid hennes sida och försökt hjälpa henne så gott jag kan. Slutade med att hon om nätterna pratade med andra män illa om mig och min familj. Och jag var tvungen att lämna henne, då hon bakom min rygg även bestämde sig med att träffa någon annan. Nu vill jag bara gråta ut, men kan inte få ut tårarna. Faller mer o mer i depression. Vill bara vara lycklig igen."

Hej och tack för din fråga!

Det låter som om du har en svår situation, och har haft det ett tag. Dels har du levt i en relation där du beskriver att du ”gett mer än du fått”, och att du ställt upp på olika sätt men inte fått det du skulle önska tillbaka. Däremot har du blivit sviken och besviken, och tvingats lämna en relation som jag gissar att du investerat mycket i.

En separation brukar ju väcka många jobbiga och känslor, oavsett om man vill lämna den eller inte. Jag tänker att det ter sig naturligt att du mår dåligt just nu- men att det är viktigt att du tar hand om dig för att inte må ”sämre än nödvändigt”. En separation kan även bidra till en depression, men det kan vara svårt att avgöra när det handlar om ”normala reaktioner på en separation” och när det övergått i en depression. Det är viktigt att du tillåter dig att känna ledsenhet och andra känslor, oavsett om det kommer tårar eller inte. Det är också viktigt att du fortsätter göra saker, träffa folk och aktivera dig eftersom passivitet och att dra sig undan i sig kan bidra till, och hålla igång, en depression.

Tveka inte att ta kontakt om du känner att du skulle behöva prata med någon för att komma vidare. Hos oss på PrataMera kan du få stöd genom videosamtal. Och du, du kommer att bli lycklig och glad igen även om det kanske inte känns så just nu.

Ta hand om dig!

Mer läsning

Hur kan jag våga lita på och stå upp för mig själv?

Läsarfråga: ”Hur ska jag lära mig att lita på mig själv och stå upp för mig själv? Hur lär jag mig att förstå vad jag SJÄLV står för?”

Läs mer
Mitt självförtroende ger mig problem i arbetslivet, vad ska jag göra?

Läsarfråga: Hur bygger man upp sitt självförtroende? Blir problem i mitt arbete. Försöker vara trevlig o ger komplimanger till ny personal o gör mitt bästa. Ändå får ingen chans vara kvar. Inte ens som timanställd.

Läs mer
Hur blir jag fri från trauman - utan att rota i det jobbiga?

Läsarfråga: ”Jag har varit med om flera hundra trauman. Jag kan inte längre se på otäcka filmer, höra otäck musik eller höra om mord, fast att det jag varit med om handlat om något helt annat."

Läs mer
1 2 3 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram