Jag är nedbruten av mitt senaste förhållande, hur blir jag lycklig igen?

Jag är nedbruten av mitt senaste förhållande. En man ligger på en säng och gömmer sitt ansikte i händerna
PrataMera
2022-01-03

"Hej. Blivit riktigt sårad och nedbruten av mitt senaste förhållande på 6 år. Jag gav mer av min kärlek än vad jag fick tillbaka av henne. Hon lider av psykisk ohälsa, men jag alltid stått vid hennes sida och försökt hjälpa henne så gott jag kan. Slutade med att hon om nätterna pratade med andra män illa om mig och min familj. Och jag var tvungen att lämna henne, då hon bakom min rygg även bestämde sig med att träffa någon annan. Nu vill jag bara gråta ut, men kan inte få ut tårarna. Faller mer o mer i depression. Vill bara vara lycklig igen."

Hej och tack för din fråga!

Det låter som om du har en svår situation, och har haft det ett tag. Dels har du levt i en relation där du beskriver att du ”gett mer än du fått”, och att du ställt upp på olika sätt men inte fått det du skulle önska tillbaka. Däremot har du blivit sviken och besviken, och tvingats lämna en relation som jag gissar att du investerat mycket i.

En separation brukar ju väcka många jobbiga och känslor, oavsett om man vill lämna den eller inte. Jag tänker att det ter sig naturligt att du mår dåligt just nu- men att det är viktigt att du tar hand om dig för att inte må ”sämre än nödvändigt”. En separation kan även bidra till en depression, men det kan vara svårt att avgöra när det handlar om ”normala reaktioner på en separation” och när det övergått i en depression. Det är viktigt att du tillåter dig att känna ledsenhet och andra känslor, oavsett om det kommer tårar eller inte. Det är också viktigt att du fortsätter göra saker, träffa folk och aktivera dig eftersom passivitet och att dra sig undan i sig kan bidra till, och hålla igång, en depression.

Tveka inte att ta kontakt om du känner att du skulle behöva prata med någon för att komma vidare. Hos oss på PrataMera kan du få stöd genom videosamtal. Och du, du kommer att bli lycklig och glad igen även om det kanske inte känns så just nu.

Ta hand om dig!

Mer läsning

Jag tror inte på mig själv

Läsarfråga: Jag har nästan i hela mitt liv jämfört mig med andra människor och aldrig riktigt trott på min egen förmåga vilket har bidragit till att jag inte vågat vissa saker som att utbilda mig osv. Nu är jag 52 år, ska separera, har haft en lång period där mitt barn har varit sjuk, är utan jobb och jag bara känner hur allt bara står stilla. Är också i klimakteriet med en massa besvär. Har så svårt att acceptera alla dessa förändringar i mitt liv och min kropp och allt som sker. Vad ska jag göra?

Läs mer
Jag har höga krav på mig själv

Läsarfråga: Jag har väldigt höga krav på mig själv vilket jag mår dåligt av, men samtidigt vill jag prestera bra och nå mina höga mål i min idrott, hur gör man då? Problemet är också att jag ställer höga krav inom allt. Jag är inte nöjd med mitt utseende på ett sätt som inte går att förändra [....] Jag är dessutom ofta nedstämd, och stressad över skola, kompisar och träning (hinner ej med det jag vill).

Läs mer
Kan jag göra något åt mitt obehag för folksamlingar?

Läsarfråga: Jag tycker det är jobbigt och känner obehag i stora folksamlingar. Jag har känt så så länge jag kan minnas och det har blivit svårare med åren. Jag tycker att det går bra när jag är med vänner och så men så fort det blir fler människor blir det värre. Går det att göra något åt det?

Läs mer
1 2 3 23

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram