Webbinar - Vikten av att sova bra och hur man gör det
#


”Om sömn, vikten av att sova bra och hur man gör det”

Ett kostnadsfritt webbinarium om sömn

Den 27/4 kl. 18.00-19.00 är du välkommen till vårt webbinarium om psykisk ohälsa – som denna gång handlar om sömn och vikten av att sova bra.

Vår sömn har en viktig uppgift – att se till att vi får den återhämtning vi behöver, både fysiologiskt och psykologiskt. Sömnen hjälper våra kroppar att gå ner i viloläge, vilket ger oss den återhämtning vi behöver för att fungera så bra som möjligt både fysiskt och psykiskt när vi vaknar igen. När vår sömn inte fungerar kan vi uppleva en stor trötthet som i sin tur kan leda till en sämre förmåga att fungera på jobbet, i skolan, i sociala eller andra viktiga sammanhang. Ångest, nedstämdhet och även fysisk ohälsa kan också kopplas samman med sömnbrist.

” Om sömn, vikten av att sova bra och hur man gör det” leds av vår legitimerade psykolog Anna Trulsson, som bl. a kommer att prata om:

  • Hur ser normal sömn ut?
  • Vad är dålig sömn?
  • Vikten att försöka minska stress i vardagen
  • Sömnhygien
  • Varför man kan må bättre av att undvika medicin i vissa fall
  • Tre saker du kan göra redan idag
  • För dig som anhörig
  • Vilken hjälp finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Anna sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas av vår kurator Sara Hickey som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår. Kom ihåg att värna om din integritet. Det namn du anger i samband med anmälan kan även bli synlig i chatten.

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap kring relationer och psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand. Om du upplever några tekniska svårigheter så kan du kontakta oss på grupp@pratamera.nu så hjälper vi dig.

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund.

Välkommen med din anmälan!

Porträtt bild på Anna Trulsson

Anna Trulsson
Leg. psykolog 

Mer läsning:
Aktuella gruppstarter:

Related Posts

Leave a comment