fbpx
Vi bråkar om sex, hur kommer vi vidare?
#

Vi fick in denna fråga av en besökare på vår hemsida:

”Hej. Jag har en fråga angående sexualitet skulle jag säga. Min kille älskar analsex, så pass mycket att han föredrar det framför vaginalt sex känns det som. Jag däremot har andra saker jag gillar men han är mer eller mindre äcklad av det jag tycker om… jag själv gillar inte analsex på samma sätt, det kan vara nice ibland men inte varje gång eller fokus mot det. Vi har svårt att komma vidare sexuellt och bråkar ganska ofta om detta… Att han vill ha det men jag vill inte och även att han anser annat sex tex trekant som jag tänder på är äckligt i hans ögon. Vad gör vi, hjälp! ”

Hej och tack för din fråga!

Det låter som att du och din partner har förmågan att sätta ord på vad ni längtar efter och vilka sorters fantasier och/eller möten som är viktiga för er att få uppleva. Precis som du beskriver, så verkar era önskemål och vad ni skulle vilja få prova/utforska mer skilja sig från vad den andra kan tänka sig.

Jag undrar lite hur era konflikter eller bråk ser ut? Är det i samtal som ni blir osams om vilka handlingar/vilket agerande som blir bra, eller är det i den sexuella interaktionen och i det sexuella mötet som ni blir osams/som det blir svårt att komma överens? Jag tänker att det ger lite olika typer av situationer och kanske lite olika saker att ta hänsyn till när man hittar en lösning.

Börja med varför

Ibland behöver man kompromissa och hitta en “gyllene medelväg” men det är, enligt min erfarenhet, ganska sällan så enkelt när det kommer till sexuell interaktion eftersom det har väldigt mycket med lust, upphetsning och gränser att göra.

En fråga jag tänker ni kan börja med är: Vilken funktion fyller vårt sexliv? Vill du/ni ha sex för att det t. ex ska vara spännande? Eller för att ni tankar på med trygghet? För att ni tycker om lekfullheten?

Vad står det för, för er båda, just den här gången, eller förra gången, eller kommande gång?

Respektera både gränser och behov

Angående din önskan om trekant, som din partner inte uppskattar. Är det just en trekant med en annan man, eller en annan kvinna, som han inte kan tänka sig, eller är det hela idén på att ha ännu en person med?

Det är väldigt viktigt att man som partner respekterar varandras önskningar, gränser och behov, oavsett om partnern vill dela eller utforska det eller ej. Jag tänker att ni skulle må bra av att gemensamt fundera kring hur ni vill samtala om dessa saker och vilka typer av kompromisser ni båda är beredda att göra, och inte göra.

Om ingen av er vill kompromissa eller ändra åsikt, så är det inte värt att bråka eller försöka få den andra att ändra sig. Då kan ni i stället fråga er själva: Vad finns det mer för oss att utforska? Med vilket syfte vill vi utforska det? Vad längtar vi efter som par?

Lycka till och ta hand om er!

Anna Linde

Anna Linde
Sexolog

Har du en fråga som du vill ställa? Då är du välkommen att skicka in den till oss. ->  Gratis rådgivning online
Vi besvarar frågor i turordning och i mån av tid.

Vill du lära dig mer om psykisk (o)hälsa? När du registrerar dig för våra nyhetsbrev, får du kostnadsfritt några gånger i månaden tips om nya bloggtexter från våra psykologer, svar på läsarfrågor, andra relevanta nyheter och vilka gruppträffar och webbinarier du kan anmäla dig till den närmaste tiden m.m. Du kan när som helst avregistrera dig om du inte längre vill få nyhetsbreven.

Related Posts

Leave a comment