Webbinar - ”Ska det vara så här?”
#

Missade du tillfället att vara med på webbinariet?
-> Ingen fara, klicka här för att ta del av föreläsningen i efterhand

“Ska det vara så här?”

Ett kostnadsfritt webbinarium om psykisk ohälsa

Första jobbet! Utlandsresan! Ny utbildning! Flytta hemifrån! Flytta ihop! Älska förändring…! Andra runt omkring verkar ha koll på läget, är glada, på väg någonstans och ja, helt enkelt lever livet, medan du känner det som att en våt filt ligger över hela dig och hindrar dig från att göra det som du vill göra. Det är något som skaver, men du vet inte riktigt vad och klumpen i magen vill aldrig släppa.

Ibland mår vi dåligt utan att riktigt veta varför. På utsidan är allting bra men man kan fortfarande ha en känsla av att inte duga, en ständig stress, oro eller att man känner sig ledsen även fast man “borde” vara glad.

Tisdag den 13/9 kl. 19-20 är du välkommen till vårt webbinarium ”Ska det vara så här?” tillsammans med vår kurator Sara Hickey. Föreläsningen riktar sig till dig som är mellan 18-25 år och handlar om psykisk ohälsa, vilken hjälp finns att få, vilka varningssignaler man behöver vara uppmärksam på och när ska man söka hjälp. Föreläsningen passar även dig som är anhörig eller har unga vuxna runt dig och vill lära dig mer.

Sara kommer bland annat prata om:
  • Vanligaste formerna av psykisk ohälsa
  • Vad psykisk ohälsa kan bero på
  • Varningssignaler
  • Hur våra rutiner, tankar och beteenden kan påverka vårt mående
  • Tre saker du kan göra redan idag
  • För dig som är anhörig
  • Vilken hjälp finns att få?

Under webbinariet kan du ställa frågor i vår livechatt som Sara sedan svarar på i slutet av föreläsningen. Chatten bemannas även av vår leg. psykolog Anna Trulsson som också svarar på deltagares frågor medan webbinariet pågår. Vänligen tänk på din integritet. Det namn som du väljer när du anmäler dig, är även det namn som syns i chatten när du ställer frågor eller vill dela med dig av erfarenheter.

När du anmält dig får du en bekräftelse via mail. Två dagar innan samt samma dag som webbinariet går av stapeln får du påminnelsemail som innehåller den länk du använder för att ansluta till webbinariet via din smartphone, surfplatta eller dator.

Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och har som syfte att förmedla kunskap och förståelse kring psykisk (o)hälsa. Om du vill delta men inte kan närvara just den tiden, anmäl dig gärna ändå så kan du ta del av webbinariet i efterhand.

Föreläsningens längd är 1 timme inkl. frågestund.

Välkommen med din anmälan!

Sara Hickey

Sara Hickey
Kurator 

Porträtt bild på Anna Trulsson

Anna Trulsson
Leg. psykolog 

Vill du lära dig mer om psykisk (o)hälsa? När du registrerar dig för våra nyhetsbrev, får du kostnadsfritt några gånger i månaden tips om nya bloggtexter från våra psykologer, svar på läsarfrågor, andra relevanta nyheter och vilka gruppträffar och webbinarier du kan anmäla dig till den närmaste tiden m.m. Du kan när som helst avregistrera dig om du inte längre vill få nyhetsbreven.

Mer läsning:
Aktuella gruppstarter:

Related Posts

Leave a comment