fbpx
Min sexuella dröm gör att jag mår dåligt
#
Min sexuella dröm gör att jag mår dåligt

Läsarfråga:
”Hej, min fråga gäller mitt sexliv, har varit tillsammans med min fru i 22år och under den här tiden så har jag frågat vid olika tillfällen om vi inte kan prova på analsex, men hennes svar har alltid varit nej, till saken hör att hon har haft analsex i två tidigare relationer men att hon inte har gillat det. Jag vill naturligtvis respektera henne men det gör så ont i mig att hon haft analsex med tidigare partners, framför allt då detta är en stark sexuell dröm som jag har men som jag troligtvis inte kommer få uppleva med henne. Detta mal i mitt huvud och jag mår väldigt dåligt speciellt då hon inte kan möta mig i frågan eller visa förståelse för min situation. När jag mår som sämst kommer tankar om att lämna henne trotts att vi har det väldigt bra på andra plan… Hur ska jag göra för att bli kvitt mina tankar och få sinnesro?”

Hej och tack för din fråga!

Du beskriver en längtan, efter något som din partner inte känner likadant inför. Du beskriver också att dina känslor funnits med dig under hela ert äktenskap och att du respekterar din partners nej till analsex, men att det får dig att må dåligt. Du beskriver att din längtan gör att du inte känner dig sedd eller förstådd av din partner.

Analsex är för många en spännande aktivitet och något som många drömmer om i det dolda. Kanske för att vi matas med så mycket bilder och idéer om att det är förbjudet och snuskigt, som ju per automatik skapar en laddning i oss. Att du varit nyfiken och velat pröva det under en längre tid har säkert förstärkt din längtan och önskan om att få pröva och praktisera analsex.

Du skriver att det gör ont att din fru provat analsex med tidigare partners men inte med dig. Du beskriver att du har kommunicerat din önskan men att din partner sagt nej. Att få ett nej, kan skapa känslor av att bli avvisad.

Vilka känslor handlar det om?

Här skulle jag vilja ställa dig frågan; OM du blev sedd och förstådd, om ditt behov blev tillfredsställt, hur skulle det få dig att känna dig? Kanske skulle du känna dig speciell, utvald, viktig, sedd, hörd etc. Är det känslor som du sällan känner och skulle behöva mer av i er relation?

Genom att vi utforskar KÄNSLORNA som är förknippade med aktiviteten kan vi också komma åt behov som finns under det vi längtar efter.

Din partner har varit beredd på att pröva analsex tidigare men absolut inte gillat det, vilket kan bero på tekniken (det finns ganska mycket teknisk information som är viktig att kunna), som helt enkelt gjort att det inte känns bra. Eller så har det gjort ont. Det kan också vara så att analsex helt enkelt inte tilltalar din partner. För vissa är det tanken och upphetsningen kring analsex, att mötas i den väldigt avskalade och nakna, tillitsfulla situation, medan det för andra är det fysiska mötet och de sexuella punkterna som för oss närmare orgasm och fysisk njutning, som står för det viktiga.

Hur skulle det kännas om det var ombytta roller?

Om vi leker med tanken att det skulle vara ombytta roller. Föreställ dig att din partner skulle ha en stark längtan om att pröva analsex och du var mottagaren. Skulle du vara nyfiken att prova det? Det är ju faktiskt möjligt att testa med sexleksaker, för att se om du skulle gilla det. Om din fru skulle vilja prova det, hur skulle det kännas för dig? Vilka känslor väcks i dig nu när du läser det jag skrev? Du efterfrågar att hon ska kunna möta dig i din situation och i ditt mående, men skulle du kunna möta henne i samtal om denna, kanske ännu mer tabulagda dröm? Och om du skulle det, vilka känslomässiga hinder skulle du behöva komma över för att ni skulle kunna samtala om det på ett respektfullt sätt? Kanske är det rädsla, äckel, förfäran som är det första som studsar fram i dig.

Jag skulle vilja be dig att fundera på vilken del det är som tilltalar dig och i vilken utsträckning du och din partner gör saker som ni kanske, egentligen inte vill. Vi leker med tanken att du får som du vill, men att din fru avskyr det och senare ångrar att hon sa ja. Hur kommer er relation påverkas av det långsiktigt? När du skriver att du får tankar om att lämna henne så gissar jag att du känner dig ensam och osedd.

Utforska andra delar av er relation

Jag tror det skulle vara värdefullt för er om ni pratade mer öppet om sex, drömmar och vad ni längtar efter. Men kanske även inom andra delar av er relation. Områden och aktiviteter som ni vill utforska, roller att spela eller leka med. Temat om att känna sig sedd inom olika områden i er relation. Hur ser kommunikationen ut?

Hur har ni gjort med andra önskningar och drömmar som ni velat utforska? Hur samtalar ni kring dessa saker och vilka ord använder ni för att beskriva vad ni längtar efter? Kanske finns det fler områden och saker som ni skulle njuta av att testa tillsammans.

Om ni önskar stöd med kommunikationen och relationen så tveka inte att söka hjälp av en par-terapeut, sexolog, eller psykolog.

Lycka till och var rädd om dig och om er!

Kristina Ahlman

Kristina Ahlman
Leg. psykolog

Har du en fråga som du vill ställa? Då är du välkommen att skicka in den till oss. ->  Gratis rådgivning online
Vi besvarar frågor i turordning och i mån av tid.

Related Posts

Leave a comment