fbpx
Jag vill inte gå tillbaka till mitt jobb
#
FRÅGA:

Hej. Vad gör man när man inte vill gå tillbaka till jobbet efter mammaledigheten? Har haft en trasslig arbetsplats sedan tidigare. Inget nytt till bättre har hänt. Folk har till o med slutat. Har sökt en massa andra jobb men ej fått. Problemet är att jag känt mig diskriminerad på jobbet o fackets maktlösa utan bevismaterial. Vad ska jag göra ?

SVAR:

Hej,

Tack för din fråga. Jag vill inledningsvis poängtera att din fråga skulle kunna besvaras bättre rent juridiskt av någon annan än oss. Du kan prova kontakta arbetsmiljöverket. Jag kommer ändå försöka svara på din fråga utifrån ett psykiskt perspektiv.

Till och börja med är det förstås tråkigt att höra du hamnat i den situation du befinner dig i. Det är förstås fullt normalt att känna olust, ångest eller ledsenhet inför att börja jobba igen i en sådan situation men du ska naturligtvis inte behöva ha det så. Tyvärr är det inte helt ovanligt av olika skäl. Diskriminering är förmodligen bland det värsta, där du som person blivit åsidosatt för den du är eller kanske råkat ut för någon form av mobbning. I en sådan situation är det vanliga att känna sig kränkt, ledsen och förbannad. Samtidigt kan det infinna sig känslor av uppgivenhet och maktlöshet när läget är såpass låst som det låter.

Du har ju försökt att få hjälp av ditt fack men de har inte kunnat hitta något som går att bevisa – vilket förstås blir än mer frustrerande. Du har försökt söka andra jobb för att byta arbetsplats men det har inte gett något. Om detta inte handlar om din chef så blir jag väldigt nyfiken på vad din chef gör? Hen har naturligtvis det yttersta ansvaret för arbetsmiljön och den 31:a mars 2016 började ju en ny föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö att gälla. Oavsett om det går att bevisa att diskriminering förekommer eller inte så måste din psykiska hälsa tas på allvar. Kan du fokusera på ditt psykiska mående utifrån nuvarande situation istället? Din chef är skyldig att agera utifrån detta. Om du inte får gehör av din chef ta det till nästa chef. Jag kan heller inte låta bli att undra varför företagshälsovården inte är inkopplad? Kräv att få stöd och hjälp därifrån eftersom det påverkar ditt mående. Har du haft kontakt med arbetsplatsens skyddsombud? De kan ju göra en anmälan till arbetsmiljöverket om inget sker. Möjligheten att kunna bli omplacerad är kanske också något som kan vara värt att lyfta om du kan tänka dig det?

Om du inte får till den förändring du vill behöver du ta ställning till vilket som är viktigast för dig – att jobba kvar med ekonomisk trygghet och acceptera den nuvarande situationen eller om det är värt att säga upp dig och att få må bra även om det kanske kan påverka din ekonomi. Jag tror att det kan vara så att du har rätt att säga upp dig pga personliga skäl om de inte kan få till en omplacering. Vilket kan ge en del fördelar ekonomiskt.

Jag hoppas verkligen att din situation löser sig.

Lycka till!

Related Posts