fbpx
Vårt sexliv är i otakt
#
FRÅGA:

Jag är en kvinna som lever i ett fast förhållande sedan 12 år. Jag lider av att min man och jag har kommit i otakt gällande vårt sexliv. Min man vill ha sex mkt oftare än jag och jag är nu rädd att an ska lämna mig pga detta.Vi har det bra i övrigt men bägge arbetar vi mycket.Vi har två barn, 9 och 7 år gamla. Jag tar ansvar för hemmet och barnen i första hand eftersom min man har egen firma. Jag känner mig trött och stressad och trängd från alla håll men det tror jag även ett min man gör. När jag försöker tala med honom angående mina känslor och rädslor vill han inte höra på detta utan föreslår att vi kan ha sex för att lätta på trycket. Hur ska jag komma till rätta med detta utan att förlora min man?

SVAR:

Hej,

Tack för din fråga. För att få ett bra sexliv och samliv bör man ha det bra i övrigt. Sex och lust bygger i första hand på att man kan kommunicera med varandra. Jag tycker att ni ska boka av tid med och för varandra precis på samma sätt som ni bokar in och planerar övriga saker i ert vardagsliv. Du och din man har olika sätt för att lösa er situation men ni flyr bägge från vad det egentligen gäller. Stress gör att olika stresshormoner frigörs och dessa pressar då undan de lugn-o-ro-hormoner som behövs för att binda er samman och ge er välmående och sexlust. Försök att beskriva för din man hur du känner och fråga även hur han känner. Om ni inte själva kan uppnå detta tycker jag att ni ska söka professionell hjälp via parterapi. Ni kan få hjälp hos oss genom att boka ett 90-minuters videosamtal eller söka hjälp där ni bor. Oftast är det kommunen som har parterapeuter.

Lycka till!

Related Posts