fbpx

HANTERA SMÄRTA

Programmet ”Hantera smärta” är inriktat på att ge dig redskap för att bättre hantera smärta och öka din livskvalitet. Vårt program bygger på de senaste metoderna inom kognitiv beteendeterapi (KBT), metoder som har visat sig ge mycket bra resultat vid en lång rad problemområden.

  • Professionell bedömning via chatt/video
  • 8 olika verktyg baserade på KBT
  • Tillgång till programmet i 12 veckor
  • Funkar endast via dator

PROGRAMMET

I programmet arbetar du på ett liknande sätt som du skulle ha gjort i en traditionell KBT-terapi. Programmet är upplagt på 8 avsnitt som du till viss del kan genomföra i din egen takt – även om vi rekommenderar att man genomför ungefär ett avsnitt per vecka. Du har tillgång till programmet under 12 veckor. Du kan arbeta helt och hållet på datorn eller ladda hem och skriva ut allt material.

Genom hela programmet har du tillgång till fakta om smärta och smärthantering. Uppgiftsavdelningen är det mest centrala i programmet. Du arbetar med en eller två uppgifter per avsnitt. Vi rekommenderar att du använder ungefär en vecka till varje uppgift – även om vissa uppgifter kan ta längre tid. För att programmet ska fungera som bäst rekommenderar vi att du försöker avsätta en tid (ca 20 – 30 min) varje dag till att fundera och arbeta med uppgifterna.

  • Mängd alkohol

FORMULÄR

Under programmets gång för du regelbundet en alkoholdagbok där du registrerar hur mycket du dricker. Utöver det får du med jämna mellanrum fylla i formulär med frågor relaterade till ditt mående och fungerande. Resultatet från dina svar visas sedan i grafisk form. På så sätt kan du följa din utveckling under programmets gång.

BEHANDLARSTÖD

Forskning har visat att terapi på nätet, i form av terapiprogram, är lika effektivt som ansikte-mot-ansikte behandling för specifika problem. För att få bästa möjliga resultat erbjuder vi terapiprogram med stöd av en psykolog. Det kan ske genom chatt- eller videosamtal.

program

Om du är intresserad av att gå ett terapiprogram kan du boka en tid för bedömning eller kontakta oss om du har frågor.