fbpx

ALKOHOLVANOR

Programmet ”Sundare alkoholvanor” är framtaget för att ge ett stöd för dig som vill förändra dina alkoholvanor. Programmet bygger på de senaste metoderna inom kognitiv beteendeterapi (KBT), metoder som har visat sig ge mycket bra resultat vid en lång rad problemområden. I programmet arbetar du på ett liknande sätt som du skulle ha gjort i en traditionell KBT-terapi.

  • Professionell bedömning via chatt/video
  • 11 olika verktyg baserade på KBT
  • Tillgång till programmet i 15 veckor
  • Fungerar på dator, surfplatta och mobil

PROGRAMMET

Genom programmet får du tillgång till en rad verktyg som vi hoppas du ska ha hjälp av – oavsett om du har som mål att sluta dricka helt, hitta en nivå för kontrollerat och balanserat drickande eller enbart få mer information. Även om de viktigaste verktygen fokuserar på just alkohol, får du genom programmet även möjlighet att arbeta med tankar, närvaro, kommunikation och annat som man har sett är viktigt för ett ökat välmående. I programmet ingår 11 olika verktyg. Du kan jobba med varje verktyg hur länge du vill men vi rekommenderar att du arbetar med ett verktyg ca 5 dagar. Du har tillgång till kursen i 15 veckor.

  • Mängd alkohol

FORMULÄR

Under programmets gång för du regelbundet en alkoholdagbok där du registrerar hur mycket du dricker. Utöver det får du med jämna mellanrum fylla i formulär med frågor relaterade till ditt mående och fungerande. Resultatet från dina svar visas sedan i grafisk form. På så sätt kan du följa din utveckling under programmets gång.

BEHANDLARSTÖD

Forskning har visat att terapi på nätet, i form av terapiprogram, är lika effektivt som ansikte-mot-ansikte behandling för specifika problem. För att få bästa möjliga resultat erbjuder vi terapiprogram med stöd av en psykolog. Det kan ske genom chatt- eller videosamtal.

program

Om du är intresserad av att gå ett terapiprogram kan du boka en tid för bedömning eller kontakta oss om du har frågor.