fbpx
Pratamera.nu sponsrar elitsatsande skidåkare
#

Vi på Pratamera.nu är stolta att få inleda ett samarbete med Ellinore Bäckman, 20, från Hede i Härjedalen. Anledningen till att vi väljer att satsa på Ellinore är förstås för att vi tror på hennes förmåga. Hon har ett enormt fokus på det hon gör och en målmedvetenhet utöver det vanliga vilket krävs för att lyckas på högsta nivå.

Vi kommer att få följa Ellinore på hennes resa via vår hemsida.

Grattis Ellinore! Hur känns det att inleda ett samarbete med oss?

Tack! Jag tycker att det känns roligt och spännande eftersom jag aldrig har testat på mental träning tidigare. Jag hoppas att den hjälp som jag ska få kommer att utveckla mig både som person och idrottare. Dessutom är jag glad över att just pratamera.nu vill samarbeta med mig eftersom ni, utöver mental träning, ger bra förutsättningar för människor som vill ha hjälp att förebygga psykisk ohälsa.

Hur känns det inför den kommande säsongen?

Jag tycker att det ska bli spännande och roligt eftersom jag kommer bli förstaårs senior och kommer möta de allra bästa i Sverige i längdskidåkning. Det känns lite som en nytändning och jag känner mig motiverad att göra det jobb som krävs nu under sommaren och hösten.

Har du samma träningsupplägg som tidigare?

Det träningsupplägg som jag har nu är lite annorlunda mot de träningsupplägg som jag har haft tidigare. Det som skiljer sig från tidigare upplägg är att jag tränar längre pass, lägger in olika fokusområden i passen och kör mer tröskelpass där jag tränar på att hålla mig inom rätt pulszon och inte producera för mycket mjölksyra.

Du har också hjälp av tynells activity, vad exakt kommer du att jobba med att förbättra?

Jag kommer att jobba med att utveckla min uthållighet och styrka och bygga en grund inför kommande år som senior. I sommar är det mycket mängd och lågintensiv träning. Till hösten blir det mer fokus på högintensiv träning.

Vad har du för förväntningar på den hjälp du ska få av oss?

Mina förväntningar är att den hjälp jag ska få kommer att utveckla mina mentala svagheter och styrkor. Att jag kommer bli starkare psykisk och kunna hantera olika situationer inom tränings-och tävlingssammanhang bättre.

Vad tror du om att använda dig av videosamtal?

Jag tror att videosamtal kommer vara ett bra alternativ för mig eftersom det inte alltid finns möjlighet att ha samtal med min mentala tränare fysiskt. Det känns lättsamt,  smidigt och modernt i och med att det mesta vi gör idag sker genom nätet.

Vad förväntar du dig av kommande säsong?

Jag har inga jättestora förväntningar eftersom jag blir första års senior och konkurrensen är stenhård. Jag vill inte sätta upp för höga förväntningar eftersom det skapar en press på att jag måste prestera och jag vill inte bli besviken. Jag kommer att se kommande säsong som en säsong att “se och lära” och inställningen kommer vara avslappnad men med fokus.

Vi önskar Ellinore ett stort lycka till med den kommande säsongen!

 

Related Posts

Leave a comment