Nya besked om patientavgifter för dina vårdkontakter med oss
#
Nya besked om patientavgifter för dina vårdkontakter med oss

För några veckor sedan publicerade vi nyheten om att alla vårdkontakter med oss på Pratamera fr. o. m. 1:a juli kommer medföra en patientavgift på 100kr. Nu har Region Sörmland, som Pratamera är en del av, tagit ett nytt beslut som innebär att det endast är kontakter med psykologer och läkare som medför en patientavgift – övriga kontakter, t.ex. med psykoterapeut, förblir kostnadsfria för dig som patient.

Alla vårdkontakter är fortsatt kostnadsfria fram till det år man fyller 20 och för äldre personer över 85 år. Frikort (det högkostnadsskydd som börjar gälla när du betalat totalt 1150 kr för besök inom den offentliga öppenvården) gäller också precis som förut.

Våra 4-veckorsgrupper, där du får hjälp att må bättre inom områden som stress, oro & ångest och sömnbesvär, kommer också fortsatt vara kostnadsfria. Här kan du se vilka grupper som är på gång.

Om du undrar över något i samband med införandet av patientavgiften, har frågor om hur betalning går till eller hur du ansluter till e-frikort, så hittar du svar på vår hemsida under Vanliga frågor.

Mer läsning:

Related Posts

Leave a comment