fbpx
Ny avgift för dig som är patient hos oss
#
Ny avgift för dig som är patient hos oss

Fr.o.m. 1:a juli i år införs en patientavgift för de vårdkontakter du som patient har med oss på pratamera.nu. Fram till det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter fortsatt kostnadsfria – och frikort gäller såklart för alla oavsett ålder, precis som förut.

Anledningen till införandet av patientavgiften är ett beslut från Region Sörmland, som pratamera.nu är en del av. Patientavgiften är 100 kr per vårdkontakt oavsett vilken region du själv tillhör.

En vårdkontakt är t.ex. ett röst- eller videosamtal med psykolog eller en kontakt du har med din behandlare via chatt. En psykologisk behandling brukar generellt innebära en eller två vårdkontakter per vecka, oavsett om den består av samtal med psykolog/psykoterapeut, om du går ett av våra iKBT-program eller deltar i en av våra 4-veckorsgrupper.

Fakturering kommer att göras i efterhand via tjänsten Billogram, där du via den länk du får till din e-postadress alltid har tillgång till en översikt över dina fakturor. Du kan själv välja om du vill betala via Swish, e-faktura, banköverföring eller autogiro och du kan också välja att skjuta upp din betalning om du behöver det.

Håll gärna utkik på Vanliga frågor på vår hemsida, där vi inför 1:a juli löpande kommer att publicera mer information och svar på frågor om patientavgiften, fakturering och frikort.

Mer läsning:

Related Posts

Leave a comment