Välkommen till PrataMera, Kaisa Hope

Välkommen till PrataMera, Kaisa Hope . Bild på Kaisa
PrataMera
2023-08-13

Vi blir fler som kan hjälpa och vi hälsar Kaisa Hope varmt välkommen till PrataMera. Kaisa är legitimerad psykolog med erfarenhet av att bedöma och behandla merparten av tillstånd inom psykisk ohälsa så som stress och utmattning, nedstämdhet och depression, kris och trauma och självkänsla. Hon har tidigare arbetat inom Företagshälsovården, som mödra- och barnhälsovårdspsykolog, med skola/barnomsorg samt inom primärvården. Kaisa utgår från kognitiv beteendeterapi (KBT), internetbaserad KBT (iKBT), prolonged exposure (PE), korttidspsykodynamisk terapi (korttids-PDT), acceptance and commitment therapy (ACT) och compassionfokuserad terapi (CFT).

Kaisa tar emot samtal på svenska och engelska.

Välkommen att boka in din tid.

 

Boka tid

PrataMera är en del av den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Vårdkontakter med psykolog och läkare medför en patientavgift på 100kr. Vårdkontakter med psykoterapeut, kurator och annan behandlingspersonal är kostnadsfria. Frikort gäller. Fram till 1:a januari det år man fyller 20 och för äldre över 85 år är alla vårdkontakter kostnadsfria.

Mer läsning

Suicide Zeros kommunbarometer 2024 – Rekordmånga kommuner satsar förebyggande

För tredje året i rad släpper Suicide Zero sin undersökning hur Sveriges kommuners självmordsförebyggande arbete ser ut. I år har antalet kommuner som kan anses ha goda insatser mot självmord ökat kraftigt: Från 10 kommuner 2022, till 75 kommuner 2024.

Läs mer
PrataMeraPodden - Säsong 2

Varför har vår vikt i relation till vår hälsa blivit ett så infekterat och svårt ämne att prata om? Varför är det fortfarande så mycket fördomar kvar kopplade till vikt och hälsa och hur kommer det sig att vi fortfarande i 2024 ägnar oss åt body shaming? Är det här vårt sista tabu? Det är premiär för säsong 2 av PrataMeraPodden, och i första avsnittet träffa Anna Kinnander Erik Hemmingsson – forskare, författare, föreläsare och högskolelektor på Gymnastik och Idrottshögskolan.

Läs mer
Lägg mindre tid på sociala medier för förbättrad psykisk hälsa

En ny studie från Lunds universitet visar att både den psykiska hälsan och den egna självkänslan kan förbättras genom att lägga mindre tid på sociala medier.

Läs mer
1 2 3 16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Så fungerar behandlingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram